Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους την Τετάρτη ανέφερε: «Έχουμε διαχειρίσιμες προσδοκίες από το Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένουν ενδιάμεση έκθεση για την Ελλάδα κατά τη συνάντηση στη Ρίγα».
 
Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης περίμεναν τη λίστα που θα παρουσίαζε η ελληνική πλευρά την Παρασκευή.
 

Ρέγκλινγκ για τις μεταρρυθμίσεις


«Δεν έχουμε δει ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΜΝΙ.

Όπως τόνισε ο Ρέγκλινγκ, «δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι οι προϋπολογισμοί για το 2015 και το 2016 και επίσης υπάρχουν πολλά πισωγυρίσματα σε ορισμένους τομείς, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με ό,τι συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρεί σε ορισμένους τομείς που κοστίζουν λεφτά».
 

Εντατικοποίηση, όχι λύση


Σημειώνεται ότι ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου η συνεδρίαση του Eurogroup.

Λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη του EWG προηγήθηκε ακόμα μία συνεδρίαση του Brussels Group, στο Παρίσι, προκειμένου να γίνει ανακεφαλαίωση («wrap up») των θέσεων της διαπραγματευτικής ομάδας των Βρυξελλών με την ομάδα των ελλήνων οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

Αθήνα και εταίροι έχουν έρθει πιο κοντά σε κάποια από τα σημεία διαφωνίας, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία, τόνιζαν νωρίτερα την Τετάρτη κοινοτικοί κύκλοι, οι οποίοι ανέφεραν πως ναι μεν υπάρχει εντατικοποίηση στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είμαστε σε σημείο για λύση.