X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Κουτσούμπας: Nέοι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού μας και ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια

Ενώ η κυβέρνηση κρατά επί ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, χθες έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο νομοσχέδιο που θα μπορούσε σύμφωνα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κάλλιστα να έχει τον τίτλο «νέοι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού μας και ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια». «Και μόνο το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο το παρουσίασαν από κοινού Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης, αποδεικνύει το αντιδραστικό του περιεχόμενο» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «η αντίληψή σας ότι η ένταση της καταστολής θα περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία είναι τουλάχιστον για γέλια».
Menelaos Myrillas / SOOC
|

«Μήπως καλύτερα θα ήταν να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους χρυσαυγίτες που κρύβονται;» σημείωσε στη συνέχεια.

Τόνισε ότι το πρόβλημα είναι «η ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας, η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, για να μη θυμηθώ πως κάρτα φοιτητή δείχναμε στο χωροφύλακα όσοι από μας ήμασταν φοιτητές στα χρόνια της χούντας».

«Είναι άδικο, αντιδραστικό, η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ταυτίζονται οι συλλογικά αποφασισμένες μορφές πάλης του φοιτητικού κινήματος με τις παραβατικές συμπεριφορές. Είναι άδικο να μπαίνουν επιπλέον φραγμοί στις σπουδές των νέων που αναγκάζονται να δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ανακοινώνετε αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ βάζοντας περισσότερα εμπόδια στα παιδιά, να περιορίζετε τις επιλογές των μαθητών» υπογράμμισε.

Είπε ότι η κυβέρνηση υποκρίνεται πως ενδιαφέρεται για το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών, «αλλά, το Λύκειο το έχετε καταντήσει και εσείς και οι προηγούμενοι ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο» και πρόσθεσε: «Ότι δεν βάλατε τον περιορισμό των επιλογών για τους σημερινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου, δείχνει ξεκάθαρα ότι φοβηθήκατε αντιδράσεις, δείχνει άλλωστε και τη δύναμη που έχουν οι αγώνες της νεολαίας».

«Ξέρετε πολύ καλά ότι το άδικο δεν θα στεριώσει. Γιατί υπάρχουν αγώνες, συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχει το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, άλλοι αγωνιζόμενοι μέσα στο κίνημα. Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Κάτι παραπάνω ξέρει και ο κύριος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τα μέτρα αυτά θα μείνουν τελικά στα χαρτιά, θα μείνουν ανενεργά. Θυμηθείτε το αυτό που σας λέω» τόνισε, καταλήγοντας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις