Σε δηλώσεις του από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως «ο ελληνικός λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τη δύναμή του. Τα μέτρα που έρχονται είναι πάρα πολύ σκληρά, γι’ αυτό τώρα χρειάζεται κλιμάκωση της λαϊκής πάλης, λαϊκή ενότητα, λαϊκή συμμαχία όλων των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των παιδιών τους, των γυναικών τους, έτσι ώστε να μπορέσει να αντισταθεί, να παλέψει αυτήν τη σκληρότητα και βαρβαρότητα που έρχεται».

Αναφερόμενος στις καταστροφές από τις πλημμύρες, δήλωσε ότι είναι ένα έργο που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος. «Μιας και είμαστε σήμερα εδώ και επειδή θρηνήσαμε και θύματα με τις πλημμύρες, νομίζουμε ότι επειδή είναι ένα έργο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και δεν παίρνονται μέτρα, άμεσα θα πρέπει να καταγραφούν όλες οι ζημιές σε όλη την Ελλάδα, άμεσα να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά που έχασαν τις περιουσίες τους, πνίγηκαν απ’ αυτή τη νεροποντή και φυσικά να παρθούν συνολικά αντιπλημμυρικά μέτρα και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, ο λαός μας».

Τέλος, υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες δεν πρόκειται να πατάξει τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια. «Με το νομοσχέδιο και με τη διαδικασία fast track που έρχεται, δεν λύνονται προβλήματα. Αντίθετα επιδεινώνονται όλα τα προβλήματα στα ΜΜΕ. Δεν εξασφαλίζεται ούτε η διαφάνεια, ούτε πατάσσεται η διαπλοκή, όπως λέει η κυβέρνηση, ούτε λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ούτε εξασφαλίζεται η ενημέρωση του λαού απ’ αυτό το τηλεοπτικό τοπίο που πάει να δημιουργηθεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».