«Οι κυβερνήσεις στρέφονται, συνήθως, για βοήθεια στο ΔΝΤ, όταν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λίνιτς, στη διάρκεια εμφάνισής του στον τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Για τη διεύρυνση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, ο υπουργός σημείωσε ότι, οφείλεται σε διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων στην ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (το κόστος διαμορφώθηκε σε 4,7 δισ. κούνα), ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι, αυτό το κόστος θα καλυφθεί από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η αναδιάρθρωση των ναυπηγείων, των σιδηροδρομικών μεταφορών, του συστήματος υγείας και η αποπληρωμή του συνόλου των οφειλών, οδήγησε το χρέος της κυβέρνησης σε 190 δισ. κούνα, είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας διότι, οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ο Σλ. Λίνιτς ανήγγειλε ότι ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων θα μειωθεί, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο δημόσιο τομέα ήταν τα επιδόματα που χορηγούνταν με βάση προηγούμενες κυβερνητικές αποφάσεις και όχι τις αποδόσεις των υπαλλήλων.