Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Κρούγκμαν δήλωσε ξαφνιασμένος από τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. «Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι ετοιμάστηκαν για “μάχη” και δεν είχαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Πίστεψαν πως θα μπορούσαν να απαιτήσουν καλύτερους όρους, χωρίς να έχουν εναλλακτικό πλάνο. Αυτή ήταν μια σοκαριστική εξέλιξη για εμένα. Οι νέοι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι ακόμα χειρότεροι, αλλά και με τους όρους που είχαν τεθεί πριν, δεν “έβγαινε” το πρόγραμμα. Μπορεί και να υπερτίμησα τι ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης».

«Θα πόνταρα τα χρήματα μου σε Grexit»

Σχετικά με το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να μείνει εντός της Ευρωζώνης, εκτίμησε πως αν δεν υπάρξει μια τεράστια ελάφρυνση του χρέους, θα ακολουθήσει Grexit. «Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αλλά πιστεύω ότι αν (οι Έλληνες) δεν πάρουν μια τεράστια ελάφρυνση του χρέους τους, την οποία μέχρι στιγμής δεν παίρνουν ή θα υπάρξει έξοδος με τον έναν ή τον  άλλο τρόπο. Αν μπορούσα να ποντάρω τα χρήματα μου, σε οποιοδήποτε νόμισμα, θα πόνταρα στην έξοδο».

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που θα μπορούσε να προκαλέσει η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Κρούγκμαν δήλωσε πως «θα επηρέαζε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι αν οι Έλληνες αρχίσουν να ανακάμπτουν εκτός ευρώ, κάτι το οποίο θεωρώ πολύ πιθανό θα “πυροδοτήσουν” αλλαγές στο πολιτικό τοπίο της Ευρώπης, καθώς το παράδειγμα τους θα δώσει κουράγιο στους υπόλοιπος λαούς, ώστε να ζητήσουν αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται».