X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Κρούσματα κορονοϊού και έρευνα για «κορονοπάρτι» στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής

Την εντολή Χαρδαλιά για τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας προκάλεσε ο εντοπισμός κρούσματος κορονοϊού στις τάξεις του αρχηγείου της Πυροσβεστικής, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «κορονοπάρτι» με τη συμμετοχή τουλάχιστον 25 ατόμων. Διαψεύδει η Πυροσβεστική με ανακοίνωσή της, ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρούσματος, διατάσσοντας την έρευνα για τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα.


Την πληροφορία για την ύπαρξη κρουσμάτων στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής και τον συνωστισμό δεκάδων ανθρώπων στο πλαίσιο της ονομαστικής εορτής στελέχους της υπηρεσίας δημοσίευσε το Newsbomb.gr και το Cnn.gr, με το πρώτο μάλιστα να δημοσιεύει και δύο ανώνυμες πηγές από την υπηρεσία, που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Το δημοσίευμα κάνει μάλιστα λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης, καταγγέλλοντας πως δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση στους εργαζόμενους στο αρχηγείο, παρά τον εντοπισμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το φερόμενο «κορονοπάρτι» έλαβε χώρα μέσα στον Φεβρουάριο, με αφορμή την ονομαστική εορτή διευθυντή ενός από τα τμήματα του αρχηγείου, και με τη συμμετοχή τουλάχιστον 25 ατόμων, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμων στελεχών. Λίγες ημέρες αργότερα, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα από τα άτομα που ήταν παρόντα στην συγκέντρωση βρέθηκε θετικό, με τους υπόλοιπους παρόντες να υποβάλλονται σε εξέταση rapid test στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως τότε βρέθηκε δέκα ακόμα θετικά τεστ, τα οποία πήραν οδηγίες για καραντίνα και επανέλεγχο με μοριακά τεστ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα πως ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τον εντοπισμό κρούσματος, αλλά δήλωσε άγνοια για το «κορονοπάρτι», δίνοντας διαταγή για τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας.

Τα παραπάνω προκάλεσαν αντίδραση και από την Πυροσβεστική, που με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία τέτοια συγκέντρωση, πως ένας πυροσβεστικός υπάλληλος δήλωσε πως συγγενικό του πρόσωπο νόσησε και πως έγιναν rapid test σε 17 άτομα από το προσωπικού του αρχηγείου, τα οποία βγήκαν όλα θετικά. Ωστόσο, επιβεβαιώνει την πληροφορία για την εντολή Χαρδαλιά για τη διεξαγωγή έρευνας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα σχετικά με «κορονοπάρτι» στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε:

  • Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε «κορονοπάρτι» ή οποιαδήποτε συγκέντρωση ατόμων πέραν του προβλεπόμενου αριθμού σε χώρο του Α.Π.Σ κατ’ εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
  • Πρόσφατα δηλώθηκε από πυροσβεστικό υπάλληλο του Α.Π.Σ. ότι συγγενικό του πρόσωπο διαγνώστηκε θετικό στον Covid-19, το οποίο και νόσησε. Άμεσα, το προσωπικό του γραφείου στο οποίο υπηρετεί τέθηκε σε καραντίνα και πραγματοποιήθηκαν 17 rapidtest στο ιατρείο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όλα ήταν αρνητικά.
  • Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, διατάχθηκε άμεση έρευνα και ανετέθη στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής
  • Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες.
  • Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις