Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση λόγω νομικών σφαλμάτων που εντόπισε στο απαλλακτικό βούλευμα, δηλαδή δεν είχε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Όπως είναι γνωστό, η Κ. Σαββαίδου πρόσφατα απηλλάγη με βούλευμα (1190/2017) από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
 
Συγκεκριμένα, η κατηγορία αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε σε εταιρεία.
 
Επίσης, με το ίδιο βούλευμα είχε απαλλαγεί από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης. Κατόπιν αυτού, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη η κυρία Σαββαΐδου.
 
Υπενθυμίζεται πως, για την περίπτωση της Κ. Σαββαΐδου, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του στα τέλη Ιουνίου την απαλλαγή της από την κατηγορία της απόπειρας απιστίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών.
 
Οι δικαστές του συμβουλίου, έχοντας αντίθετη άποψη από την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ότι η Κ. Σαββαΐδου δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για την εντολή επανελέγχου μεγάλου προστίμου που είχε επιβληθεί στην εταιρία Gennet ύψους 78.000.000 ευρώ.
 
Σημειώνεται πως κατά την πρότασης της εισαγγελέως, Μαρίαw Γκανέ, είχε εκφράσει αντίθετη άποψη στην πρόταση της προς το συμβούλιο Εφετών, η οποία έκρινε ότι η Κ. Σαββαΐδου πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη όχι όμως και ο κύριος μέτοχος της εταιρίας.
 

Η υπόθεση της Gennet

 
Σύμφωνα με την κατηγορία η πρώην ΓΓ διέταξε επανέλεγχο φορολογικού προστίμου 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία (για έκδοση εικονικών τιμολογίων) παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Στις εξηγήσεις της πάντως η Κ. Σαββαΐδου υποστήριζε ότι «λόγω της ιδιότητας της έχει δικαίωμα να διατάσσει επανελέγχους, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και πως ο επανέλεγχος δεν σημαίνει πάγωμα του προστίμου και ευνοϊκή μεταχείριση μίας εταιρίας, αλλά το αντίθετο, καθώς  μπορεί να οδηγήσει σε καταλογισμό μεγαλύτερων φόρων και προστίμων».

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται και σε υπόθεση τοκογλυφίας που εκκρεμεί στα δικαστήρια όπου μεταξύ των κατηγορουμένων είναι  ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.