Ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του μετανάστη Σ. Λουκμάν από τους δύο χρυσαυγίτες που δικάζονται παράλληλα στην δίκη της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση.
 
Κατά την σημερινή συνεδρίαση το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων για μη νόμιμη παρουσία της Πολιτικής Αγωγής. Σύμφωνα με τους δικηγόρους των δύο χρυσυγιτών, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής δεν διαθέτουν έγκυρη εξουσιοδότηση από τους γονείς του θύματος, ισχυρισμό που δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο δεχόμενο την παρουσία των πολιτικών εναγόντων στην δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Λουκμάν το πρωί της 17ης Ιανουαρίου του 2013, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με επτά μαχαιριές από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Σ. Λουκμάν έχασε τη ζωή του από τους δύο χρυσαυγίτες την ώρα  που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο του.

 
Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, οι δύο καταδικασθέντες δράστες, είχαν ρατσιστικό κίνητρο. Στην ομόφωνη απόφασή του το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η πράξη τους «τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79, παρ. 3 Π.Κ». Η πρωτόδικη απόφαση τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
 
Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος είχαν συλληφθεί από την αστυνομία αφού έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους της πολυκατοικίας μπροστά από την οποία δολοφονήθηκε ο Σ. Λουκμάν.