Η διαρροή μιλά για περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια έγγραφα από τα αρχεία του δικηγορικού γραφείου Mossack Fonseca, το οποίο βρίσκεται στον Παναμά, και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη φορολογική συμπεριφορά χιλιάδων πελατών του.
 
Η φορολογική αρχής της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως διερευνά περισσότερους από 800 πλούσιους πελάτες της Mossack Fonseca. «Αυτή τη στιγμή έχουμε εντοπίσει πάνω από 800 φυσικά πρόσωπα και έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε περισσότερους από 120 εξ αυτών με παροχέα υπεράκτιων υπηρεσιών που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ», τόνισαν μεταξύ άλλων οι αρχές.

Έρευνα για το τεράστιο φορολογικό σκάνδαλο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει και η Ολλανδία, με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας να αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι οι φορολογικές αρχές θα διεξαγάγουν έρευνα για το «κατά πόσο υπάρχουν στοιχεία που σχετίζονται με επιβολή φόρων», όπως τόνισε

Η Mossack Fonseca διατηρούσε γραφείο στην Ολλανδία που έκλεισε τον περασμένο μήνα ύστερα από πενταετή λειτουργία.

Το απόγευμα της Δευτέρας και η γαλλική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για «νομιμοποίηση εσόδων από διακεκριμένη φοροδιαφυγή» μετά τις αποκαλύψεις – σοκ που δημοσιεύτηκαν στον διεθνή Τύπο.

Οι πρακτικές που αποκαλύφθηκαν «ενδέχεται να αφορούν (πρόσωπα ή εταιρείες) με φορολογική έδρα στη Γαλλία» εξήγησε η οικονομική εισαγγελία προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της.