Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι συμβολαιογράφοι με 158 ψήφους υπέρ και 34 κατά αποφάσισαν να «σπάσουν» την αποχή τους, την οποία είχαν κηρύξει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, και να προχωρήσουν κανονικά σε φυσικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
 
Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου είχε αναβληθεί η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων του συλλόγου Αθηνών Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, που θα αποφάσιζε για την στάση που θα κρατήσουν στο θέμα των πλειστηριασμών. 
 
Η συνέλευση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ έξω από τον χώρο της συνέλευσης συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», που αποδοκίμασαν τους συμβολαιογράφους και φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου τους, Γιώργου Ρούσκα. Αστυνομικοί της ΥΜΕΤ είχαν αποκλείσει την είσοδο του χώρου, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.
 

Πέντε παραιτήσεις και συγκέντρωση πολιτών

 
Σε έντονο κλίμα εξελίχθηκε η ΓΣ, καθώς 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας παράνομη τη σημερινή έκταση συνέλευση. Την ίδια στιγμή ομάδα πολιτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο των συμβολαιογράφων ώστε να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
 

Αυξάνουν την πίεση οι τράπεζες


Οι δημόσιες παρεμβάσεις πυκνώνουν από τους «τραπεζικούς κύκλος» όσο πλησιάζει η 29η Νοεμβρίου, η επίσημη ημεςρομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σηματοδοτεί την αρχή της “μάχης” έναντι των στρατηγικών κακοπληρωτών, όσων διαθέτουν εισοδήματα αλλά και μεγάλη ακίνητη περιουσία και συνειδητά δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία και τελικά για τη συμβολή του στην επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας χωρίς να κατονομάζεται, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.