Ζωντανά μεταδίδουν οι ιστοσελίδες όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων τα αποτελέσματα από τις ελληνικές εκλογές. Ο ανταποκριτής του BBC Μάθιου Πράις χαρακτηρίζει «υποτονική» την ατμόσφαιρα στην Αθήνα, «ακριβώς όπως και στις προηγούμενες εκλογές». Το αποδίδει στο ότι «πολύς κόσμος έμεινε σπίτι, παρακολουθώντας ανήσυχος τηλεόραση». 
 
Ο δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού τονίζει ότι οι Ελληνες «ανησυχούν απόψε πίσω από κλειστές πόρτες για το τι σημαίνουν τα αποτελέσματα των εκλογών για την χώρα και το μέλλον τους». Εκτιμά ότι αν από Δευτέρα σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ, «θα είναι σχετικά αδύναμη και θα προσπαθήσει να αλλάξει τους όρους του μνημονίου. Και η Ευρώπη, υποθέτουμε, θα αναγκαστεί να συμφωνήσει σε κάποιο βαθμό διότι η ψήφος εναντίον του στάτους κβο στην Ελλάδα, εναντίον περισσότερων περικοπών και αυξήσεων της φορολογίας, ήταν τεράστια». 
 
Στην ιστοσελίδα του «Guardian», τα σχόλια των αναγνωστών έχουν πάρει φωτιά από το πρωί. «Οι Ελληνες σωστά είναι θορυβημένοι και φοβισμένοι, αλλά πρέπει να προσέξουν να μην πέσουν στην παγίδα, τα ψέματα και την προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων που κατευθύνονται από τους τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ. Θα μετανιώσουν την ώρα που θα πουληθούν οι παραλίες τους», έγραψε αναγνώστης πριν κλείσουν οι κάλπες και δημοσιοποιηθούν τα πρώτα exit-poll. 
 
Άλλος αναγνώστης της βρετανικής εφημερίδας συμβούλευσε τους Ελληνες «να επαναδιαπραγματευτείτε το μνημόνιο και να προσπαθήσετε να παραμείνετε στο ευρώ. Να παραμείνετε δυνατοί. Καλή τύχη Ελλάδα». 
 
«Να αποχωρήσετε από την ΕΕ, να κηρύξετε στάση πληρωμών στα δάνειά σας, να εκδώσετε το δικό σας νόμισμα και να ξαναπάρετε πίσω την χώρα σας από τα χέρια των τραπεζών», μας συμβουλεύει άλλος. 
 
Συμπατριώτης του δηλώνει ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο και να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στο ευρώ. «Βραχυχρόνια, τουλάχιστον, η βελτίωση των όρων είναι προτιμότερη για την Ελλάδα. Αλλά γιατί οι πιστωτές της θα επιτρέψουν οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση;» αναρωτιέται. 
 
«Ψηφίστε αλλαγή. Το ευρώ, οι νεοφιλελεύθεροι και οι πολιτικές λιτότητας απογοήτευσαν την Ελλάδα», θεωρεί άλλος.
 
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κάλπης, ένας αναγνώστης του «Guardian» γράφει ειρωνικά: «Μπίνγκο! Το στάτους κβο διατηρήθηκε» και το συνοδεύει με ένα λυπημένο προσωπάκι. 
 
Άλλος συμβουλεύει την Ανταρσύα και το ΚΚΕ να ενωθούν με τον ΣΎΡΙΖΑ για να εξουδετερώσουν τους 50 έξτρα βουλευτές που κερδίζει η ΝΔ ως πρώτο κόμμα. «Η εργατική τάξη στην Ελλάδα αναμένει να την υπερασπιστούν και μόνο μια ενωμένη αριστερά μπορεί να ελπίζει να κερδίσει τις μάχες που έρχονται για τις θέσεις εργασίας και τις συντάξεις και κάθε κοινωνικό δικαίωμα που είναι υπό απειλή».
 
Στον γαλλικό «Monde», ένας αναγνώστης ρωτάει «ποια επιρροή θα έχει η Χρυσή Αυγή με 7%;» για να λάβει την απάντηση: «Ένα κλίμα βαρύ, ένα κλίμα πολιτικής βίας. Απομένει να δούμε αν θα αποκτήσει εντονότερη παρουσία στους δρόμους, κυρίως μέσω επιθέσεων εναντίον μεταναστών». 
 
Άλλος αναγνώστης της γαλλικής εφημερίδας προσπαθεί να εξηγήσει την ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ _ «επανάσταση κατά της λιτότητας, νεολαία» _  και της Χρυσής Αυγής _ παρόμοια κίνητρα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ _ αλλά αναρωτιέται γιατί ψήφισαν ΝΔ _ «κυρίως η επαρχία» _ «την ώρα που η χώρα βυθίζεται σε μια κρίση άνευ προηγουμένου και υφίσταται τα δεινά της λιτότητας;».
 
Παρακάτω λαβαίνει την απάντηση ότι τη ΝΔ δεν την ψήφισε μόνο η επαρχία και ότι τα κίνητρα της δεξιάς ψήφου ήταν πολλά: «“Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της”, “Η λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις εκ βάθρων είναι αναγκαίες, δεν έχουμε επιλογή”, “Ο Σαμαράς έχει την υποστήριξη των Ευρωπαίων, βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου”, “Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι είναι επικίνδυνοι, διακυβεύεται η παραμονή στο ευρώ” . Αναφέρει επίσης το μεταναστευτικό ζήτημα _ στο οποίο «η ΝΔ τήρησε σκληρή στάση» _ ως έναν από τους λόγους της νίκης της δεξιάς παράταξης. 
 
Λίγο μετά τις 21.00 όταν και μεταδόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα από τη Singular Logic και διαφάνηκε καθαρά το προβάδισμα της ΝΔ, το businessinsider μεταδίδει: Ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα και αοιτιθμά τη στάση του ΠαΣοΚ ότι δηλαδή δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, ως «πιθανά αποσταθεροποιητική αλλά λογική πολιτική ενέργεια».