Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Γ. Κύρτσος δήλωσε πως πρόσωπα από την Ευρώπη, με δικαίωμα υπογραφής στα ελληνικά ζητήματα, διερευνούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετά την έξοδο από το μνημόνιο. Όπως ανέφερε, του έχει τεθεί η ερώτηση σχετικά με το «πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, εκτίμησε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγούσε στην απαξίωση των δύο κομμάτων, χωρίς να προσφέρει λύση στη χώρα. «Αν γινόταν κάτι τέτοιο (συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) ξαφνικά, πιστεύω ότι θα οδηγούσε στην απαξίωση των κομμάτων. Δε νομίζω ότι ένα τέτοιο σενάριο λύνει το πρόβλημα».

«Σκηνικό μετεκλογικής συνεργασίας»

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, στις 11 Αυγούστου είχε σχολιάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ετοιμάζουν από τώρα σκηνικό μετεκλογικής συνεργασίας.


Ο Γ. Κύρτσος απάντησε την Παρασκευή στον Β. Κεγκέργλου, κάνοντας λόγο για εξωπραγματικό σενάριο, που δεν έχει σχέση με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και τους στόχους της ΝΔ.