«Υπάρχει εισήγηση επιστημόνων για αυτά (σ.σ. τα καταστήματα που ανοίγουν), ή είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης», ρώτησε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής στο Mega, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ο παρουσιαστής και ιδιοκτήτης του Newsit, Νίκος Ευαγγελάτος, με τον πρώτο να μην μετράει τα λόγια του, και να αποκαλύπτει ένα εκβιαστικό πλαίσιο υπό το οποίο συζητά, έναντι της όποιας κριτικής μπορεί να γίνει στις κυβερνητικές αποφάσεις.

«Βεβαίως, υπήρξε συζήτηση και με τους επιστήμονες, και με τον κύριο Τσιόδρα, και βάλαμε κάτω όλη αυτή την κουβέντα, αν μπορούμε να πάρουμε αυτό το μικρό ρίσκο» του απάντησε αρχικά ο υπουργός, με τον παρουσιαστή να επιμένει, ρωτώντας «και συμφώνησαν», για να δεχθεί την αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ε, δεν θα το κάναμε χωρίς την άδειά τους, προφανώς» του αποκρίθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης, συνεχίζοντας «ακούστε, κύριε Ευαγγελάτο σας βλέπω πολύ προβληματισμένο, και ομολογώ ότι με φέρνει σε λίγο δύσκολη θέση αυτό από την πλευρά σας. Είστε άνθρωπος της αγοράς. Αν αύριο το Newsit μείνει χωρίς καμία διαφήμιση, και το Mega χωρίς καμία διαφήμιση. Και εσείς πρέπει να απολύσετε όλους τους εργαζομένους σας και να σας πάρει η τράπεζα το σπίτι, θα είχατε την ίδια επικριτική διάθεση στην τηλεόραση; Ένα λεπτό, να κάνουμε μία λογική συζήτηση, λογικών ανθρώπων», με τον δημοσιογράφο να παραβιάζει, μεταξύ άλλων, τον βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας, κατά τον οποίο ο δημοσιογράφος ρωτά και ο συνεντευξιαζόμενος απαντά, λέγοντας στον υπουργό «αν θέλετε να σας απαντήσω, αφού αλλάζουμε ρόλους, αλλά ωραίο είναι και αυτό».

Είπαμε, να κάνουμε συζήτηση πολιτισμένων και λογικών ανθρώπων, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω είμαστε. Όχι επειδή ο άλλος είναι μεροκαματιάρης μικρός να τον αφήσουμε να πεθάνει» συμπληρώνει ο Αδ. Γεωργιάδης, με τον Ν. Ευαγγελάτο να παίρνει τον λόγο.

«Όπως ξέρετε καλά, ο Τύπος έχει πληγεί βαρύτατα» καταφέρνει να αρθρώσει με εμφανή αμηχανία ο παρουσιαστής, με τον Αδ. Γεωργιάδη να τονίζει «άλλο να έχει πληγεί, άλλο να μην έχει ούτε μία διαφήμιση για τους επόμενους δώδεκα μήνες».

«Όμως, πειθόμενοι από τα όσα η κυβέρνηση έχει πει, από το Πάσχα, ότι είναι ανάγκη να κλείσουν όλα, είναι ανάγκη όλοι να αναπροσαρμόσουμε τις ζωές μας, συστρατευτήκαμε σε αυτό, γιατί είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε, γιατί είπαμε ότι έτσι πρέπε. Και το στηρίξαμε και το στηρίζουμε. Στην κριτική εδώ ότι μπορεί να ανοίγει ένας κλάδος που να σας το πω ανοιχτά, είμαι υπέρ να ανοίξει κι άλλος ένας, κι άλλος ένας. Υπέρ της αγοράς είμαστε, αλλά ο φόβος ότι θα δημιουργήσει συνωστισμό και δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι υπαρκτός» αναφέρει ο παρουσιαστής, με τον υπουργό να επανέρχεται με ακόμα εντονότερο ύφος.

«Κύριε Ευαγγελάτε, κύριε Ευαγγελάτε, κύριε Ευαγγελάτε. Επαναλαμβάνω. Είστε της δουλειάς, είμαι της δουλειάς. Έχετε μικρόφωνο, έχετε ευθύνη. Είσαστε υπουργός Ανάπτυξης. Αν έχετε τον Νίκο Ευαγγελάτο που έχει το Newsit, και η απόφαση είναι να τον κλείσεις και να ξαναπάρει διαφήμιση του χρόνου τον Δεκέμβρη, που θα κλείσει δώδεκα μήνες. Ή με ένα μικρό ρίσκο θα τον ανοίξει για να μην πεθάνει. Τι απόφαση θα πάρετε; Αυτή είναι εδώ η απόφαση. Δεν είναι σουξου μούξου. Σούξου μούξου ξέρω κι εγώ να κάνουμε» καταλήγει ο υπουργός της κυβέρνησης.

«Κύριε υπουργέ, ότι απόφαση και αν πάρετε, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε» σπεύδει ο παρουσιαστής, με τον υπουργό να επιμένει και να του υποδεικνύει ποια στάση θα πρέπει να τηρήσει, λέγοντάς του «δεν είπα αυτό, αυτό που θέλω από εσάς που είστε άνθρωπος της πιάτσας, της αγοράς, σκληρά εργαζόμενος από μικρός και σας το αναγνωρίζω, να έχετε τη στάθμιση στο δημόσιο λόγο, ότι μιλάμε για ανθρώπους που αν δεν πουλήσουν αυτές τις μέρες θα ξαναπουλήσουν του χρόνου».

«Το ξέρουμε όλοι. Αλλά θα κριθεί, το λέω ξέρετε γιατί, επειδή βάζουμε όλοι την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατο αγαθό, περιμένουμε τα νούμερα…» προλαβαίνει να ψελλίσει ο Ν. Ευαγγελάτος, με τον Αδ. Γεωργιάδη να κλείνει τη συζήτηση με μία αποκαλυπτική αποστροφή του. «Νομίζω η ανθρώπινη ζωή δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, αν ήταν μόνο ο κορονοϊός θα ήταν όλα απλά. Ανθρώπινη ζωή είναι και τα ψυχικά, και τα οικονομικά θέματα, είναι και να ζήσει η οικογένειά σου, όλα αυτά είναι η ανθρώπινη ζωή. Σε αυτό πιστεύω θα συμφωνήσουμε, μη λέμε παράλογα πράματα», επαναλαμβάνοντας πως «αναφερόμαστε σε ανθρώπους που πουλάνε μόνο τώρα, πράγματι υπάρχει ρίσκο, είναι λελογισμένο ρίσκο, θα παρακολουθούν οι υπηρεσίες να τηρηθούν οι κανόνες, αλλά θα πρέπει ως κοινωνία με προσοχή να συμπαραταχθούμε και με αυτούς που αύριο δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν μπορεί να έχουμε γίνει τόσο απάνθρωποι κύριε Ευαγγελάτε» καταλήγει ο υπουργός Γεωργιάδης.