Με αφορμή την εξαγγελία του Α. Τσίπρα για 30.000 γεύματα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, η ΛΑΕ αναφέρει ότι τα 30.000 παιδιά δεν θα είχαν ανάγκη τα δωρεάν γεύματα αν οι γονείς τους δεν ήταν άνεργοι ή υπομισθοδοτούμενοι και δεν υπήρχαν τα 7,5 χρόνια των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες συνεχίζει να τηρεί.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός που υποσχόταν ότι θα καταργήσει τα μνημόνια έχει θέσει δύο ολόκληρες γενιές ανθρώπων σε ομηρία και προκαλεί τεράστια εξαθλίωση στην κοινωνία, η οποία δε «μπαλώνεται» με επί μέρους «βοηθήματα» και αγαθοεργίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΥΣΙΤΙΩΝ»

Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει 30.000 ζεστά γεύματα σε παιδάκια που υποσιτίζονται.
Δεν μπορεί κανείς να μην σκεφτεί ότι έτσι καλύπτεται μια βασική, βασικότατη ανάγκη τους.

Παράλληλα όμως, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει, ότι αυτά τα παιδάκια δε θα πεινούσαν, και οι γονείς τους δεν θα ήταν άνεργοι ή υπομισθοδοτούμενοι, αν δεν υπήρχαν τα 7,5 χρόνια των μνημονιακών πολιτικών. Πολιτικών που δυστυχώς συνεχίζει να εφαρμόζει, πιστή μέχρι κεραίας σε όσα υπόγραψε, όπως και η ίδια ισχυρίζεται, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Και δεν μπορεί κανείς να μη σκεφτεί, ότι η βασική ανάγκη ενός παιδιού δεν είναι μόνον η επιβίωσή του, είναι και η χαρά του παιχνιδιού, που στερείται στις εξαθλιωμένες γειτονιές και στο βουτηγμένο στην απόγνωση οικογενειακό περιβάλλον.
Είναι η δυνατότητα στη μόρφωση, το μοναδικό εφόδιο που μπορεί να του αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής, και το στερείται στα σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς θέρμανση, με τις πολυπληθείς τάξεις.

Είναι η δυνατότητα στη δημόσια υγεία, αλλά και στην πλήρη, θρεπτική διατροφή, που θα του διασφαλίσει τους όρους σωστής σωματικής και νοητικής ανάπλασης, βασική προϋπόθεση για έναν αξιοπρεπή βίο.

Είναι η δυνατότητα στην άθληση, στον πολιτισμό, στη διαβίωση σε ένα υγιές περιβάλλον, που αποτελούν δυστυχώς είδος πολυτελείας πια για εκατομμύρια συμπολίτες μας, πολλοί από τους οποίους κατοικούν και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Είναι όλα αυτά και άλλα πολλά, που θα μπορούσε να πει κάποιος στον κ. Τσίπρα, που έρχεται κλεφτά στην πόλη, σε μια συνάντηση «του ποδαριού», για να μοιράσει καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, και οι ιθαγενείς αυτήν τη φορά είναι οι γονείς των παιδιών που υποσιτίζονται.

Δυστυχώς κ. Τσίπρα, συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με τη συναίνεση του υπόλοιπου μνημονιακού μπλοκ ΠΟΤΑΜΙ- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, προκαλείτε τεράστια εξαθλίωση στην κοινωνία, η οποία δε «μπαλώνεται» με επί μέρους «βοηθήματα» και αγαθοεργίες, ενώ παράλληλα υποθηκεύετε το μέλλον όχι μόνον των νέων που ξενιτεύονται σήμερα για να βρουν έναν τρόπο να ζήσουν, και είναι πάνω από 250.000 στα χρόνια των μνημονίων, αλλά και των μικρών παιδιών, που δεν τους δίνονται οι ίσες ευκαιρίες όχι μόνον για μόρφωση και εξέλιξη, αλλά και για σωματική και ψυχική υγεία.

Δυο ολόκληρες γενιές νέων σε ομηρία, από έναν νέο άνθρωπο, που υπόσχονταν ότι θα γίνει πρωθυπουργός για να καταργήσει τα μνημόνια!»