Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως ο η επίσκεψη του πρωθυπουργού είχε ως στόχο να χρυσώσει το χάπι, λίγο πριν το ξεπούλημα του ΟΛΠ. Όπως τόνισε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα και θα κληθεί να λογοδοτήσει. «Ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα δυο μέρες πριν το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά, μόνο και μόνο για να χρυσώσει το χάπι αυτού του μεγάλου εθνικού εγκλήματος, για το οποίο ο ίδιος είναι υπεύθυνος και ότι και να κάνει δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων είναι υπόθεση μεγάλων κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων της αυτοδιοίκησης, στους οποίους ως υπουργός ανταποκρίθηκα και κατέθεσα τροπολογία, ενάντια σε ισχυρά συμφέροντα και πιέσεις για την προώθηση της».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΛΑΕ, «η ανάπλαση, για την οποία πρέπει να γίνουν πολλά και είναι αναπόσπαστο μέρος ενός σχεδίου για ένα δημόσιο λιμάνι του Πειραιά που θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού, δεν μπορεί να την οικειοποιηθεί κανένας και να τη χρησιμοποιήσει για να παίζει κακόγουστο θέατρο, για αποπροσανατολισμούς και φτηνούς αντιπερισπασμούς».

Τέλος, επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος για να έχουν ζωή οι πολίτες σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα είναι να σταματήσει το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και φύγουν οι COSCO και τα Κινέζικα συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν όλη την ευρύτερη Πειραϊκή Zώνη σε China Τown εργασιακού δουλεμπορίου και κερδοσκοπίας».