Με κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Iskra, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας αναφέρει πως «αυτό που υπάρχει στην χώρα είναι μια μνημονιακή, κάτω από την Γερμανική μπότα, χούντα. Ένας βαθύς ολοκληρωτισμός που στο όνομα του ευρώ, του χρέους και μιας παραδομένης ολιγαρχίας του πλούτου, καταστρέφει και λεηλατεί τον τόπο».
 
«Αυτόν το νέο ολοκληρωτισμό αντιπροσωπεύει και εκφράζει σήμερα το Μαξίμου και ο Κοντονής, μαζί με τα μνημονιακά συνεταιράκια τους, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κλπ, δίνοντας μεταξύ τους παθιασμένες αλλά βαθύτατα καταστροφικές για τον τόπο μάχες απλώς για τις καρέκλες της εξουσίας και τα προνόμια της, με μεγάλο θύμα τον ελληνικό λαό» προσθέτει.
 

Καμία σχέση με την αριστερά η κίνηση Μαξίμου-Κοντονή
 

«Πολύ περισσότερο η κίνηση Μαξίμου-Κοντονή δεν έχει την παραμικρή σχέση με κίνηση συμπάθειας και προσέγγισης προς τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς, τις οποίες έχουν κουρελιάσει, διασύρει και πετάξει βορρά στην σκύλευση των κατεστημένων κέντρων» αναφέρει στο κείμενο-απάντηση του ο Π. Λαφαζάνης.
 
Ο ίδιος πιο κάτω στο κείμενο υπογραμμίζει πως Είναι κωμικοτραγικό, λοιπόν, ότι τόσο η ΝΔ αλλά και σύσσωμος, σχεδόν, ο συστημικός τύπος, υποβοηθούν την κυβέρνηση και τον Κοντονή σε αυτό το άθλιο εμπόριο και μοιάζουν να παίρνουν σοβαρά κινήσεις που στο μόνο που αποβλέπουν είναι να συντηρήσουν ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές που έχουν κουρελιαστεί και εξευτελιστεί.