«Πληροφορώ τη Ν.Δ. και την ηγεσία της, για να μην ψάχνουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ως φαντάσματα, ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Βαρουφάκης διέθεταν σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη προκειμένου να αποφύγουν μια συνθηκολόγηση και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Τα μόνα σχέδια που διέθεταν και επ' αυτών εργάζονταν στο παρασκήνιο ήταν πώς να αθετήσουν τις αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του τότε ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσουν την χώρα στο ευρώ» ήταν η απάντηση του Π. Λαφαζάνη στην Πειραιώς.
 
«Οι δηλώσεις Λαφαζάνη επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο κοινός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πραγματικότητα η έξοδος από την ευρωζώνη. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για όσα συνέβηκαν εκείνο το διάστημα, που έγιναν αιτία να πληρώνει για πολλά χρόνια βαρύτατο κόστος. Και θα τη μάθει!», είχε σχολιάσει η ΝΔ σε ανακοίνωση της.
 
«Μακάρι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας να είχαν ένα σχέδιο εξόδου από το ευρώ και να το εφάρμοζαν για να μη ρίξουν τη χώρα στην καταστροφική περιπέτεια που διανύουμε και η οποία, όπως φαίνεται, δεν θα τελειώσει ούτε το 2060» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας πως «οι μόνοι, όμως, οι οποίοι, στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέταμε πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη, που ήταν και ο μόνος δρόμος για να απαλλαγούμε από την μνημονιακή υποδούλωση, ήταν η αφεντιά μου, το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα του τότε ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό δεχόμαστε, ως, τάχα, αναχρονιστικά βαρίδια, ένα ανηλεή κοινό πόλεμο από την ομάδα Τσίπρα, τη Ν.Δ., το εγχώριο και το ευρωατλαντικό οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο».
 
Στρέφοντας τα βέλη του κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Π. Λαφαζάνης υποστηρίζει πως ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν πλέον ως μια σταγόνα νερό: θυσιάζουν τη δημοκρατία, τη λαϊκή βούληση, την εθνική κυριαρχία και παραδίδουν το λαό και τη νεολαία στη λεηλασία, την ανεργία και τον ξενιτεμό, μόνο και μόνο για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να προασπίσουν τα σκληρά εγχώρια και ξένα συμφέροντα που επωφελούνται από αυτήν την παραμονή.