Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΡΜΑ, το Σάββατο συγκεντρώθηκαν μέλη της στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, από όπου ξεκίνησαν τη διανομή του περιοδικού «Αντιφασιστική Φρουρά» και την προπαγάνδιση της διεθνικής διαδήλωσης της 2ας Ιουνίου. Κατά την πορεία των συγκεντρωμένων και το πέρασμά τους έξω από το εργοδοτικό σωματείο «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» που αποτελεί ορμητήριο της Χρυσής Αυγής μετά το λουκέτο στα γραφεία τους, τους περίμεναν χρυσαυγίτες οπλισμένοι.

Στη συνέχεια, μετά από φραστικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών κατά των μελών της ΟΡΜΑ, οι πρώτοι επιτέθηκαν κατά των δεύτερων, εκσφενδονίζοντας, κατά την καταγγελία της οργάνωσης, πέτρες και λοστούς, με έναν από αυτούς μάλιστα να καρφώνεται στο κράνος μηχανής που φορούσε ένας από τα μέλη της ΟΡΜΑ.

Αμέσως μετά την επίθεση, τα μέλη της ΟΡΜΑ κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταθέσουν μηνύσεις για την επίθεση που δέχθηκαν. Στο αστυνομικό τμήμα, μέλη της ΟΡΜΑ φέρονται να κατέθεσαν μηνύσεις για την επίθεση, ενώ από τα πρώτα λεπτά βρέθηκε στο πλευρό των χρυσαυγιτών ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Λαγός, όπου «άρχισε να φέρεται ως διοικητής του τμήματος», καταθέτοντας εξίσου μηνύσεις.

Στη συνέχεια, πάντα κατά την καταγγελία, μετά την παρέμβαση Λαγού η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μόνο από την πλευρά των μελών της ΟΡΜΑ. Αμέσως μετά, τους μετέφεραν στα κεντρικά της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ, όπου ακολούθησε η διαδικασία αναγνώρισης από χρυσαυγίτες, με έξι από τις προσαγωγές να μετατρέπονται σε συλλήψεις. 

Την Κυριακή, οι έξι συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, όπου σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της οργάνωσης, η εισαγγελία Πειραιά τους απήγγειλε κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που τελούσαν βιαιοπραγίες, καθώς και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Κατόπιν απόφασης της εισαγγελίας, η κράτησή τους παρατάθηκε και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά για να δικαστούν.
 
Αυτή την ώρα, οι έξι βρίσκονται στα δικαστήρια, ενώ έξω από αυτά έχουν συγκεντρωθεί χρυσαυγίτες, με την ΟΡΜΑ να καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση για την στήριξη των συλληφθέντων.

Στην καταγγελία της, η ΟΡΜΑ τονίζει επίσης πως «υπάρχει πλέον ένας ξεκάθαρος σχεδιασμός από τη μεριά του κρατικού μηχανισμού: Θέλει να μετατρέψει τις αντιφασιστικές δράσεις σε «διατάραξη κοινής ειρήνης» καθώς και την προσπάθεια αυτοπροστασίας των συλλογικοτήτων του ταξικού κινήματος & την περιφρούρηση της σωματικής ακεραιότητας από τις φασιστικές επιθέσεις με δολοφονικά εργαλεία σε «απρόκλητες επικίνδυνες σωματικές βλάβες».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον διεθνιστικό, αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στην κλιμάκωση των αστικών ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών, ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού, ενάντια στα υπο-συγκρότηση τάγματα εφόδου που κάψανε τη Libertatia, επιτέθηκαν στην κατάληψη «Εμπρός», έστησαν πογκρόμ στους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη και δοκίμασαν να λυντσάρουν τον Μπουτάρη» υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ενώ απευθύνουν κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη αντιφασιστικών, κοινωνικών και πολιτικών φορέων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος για την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα.