X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Λαϊκή εντολή» χαρακτηρίζει ο Βορίδης το δόγμα «Νόμος και Τάξη» και την επαναπροώθηση «χιλιάδων παράνομων μεταναστών»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι ο ελληνικός στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ενέκρινε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ισχυρίστηκε ότι «την εντολή τώρα για να επιβάλλουμε τον νόμο και την τάξη την έδωσε ο λαός γιατί του το ζητήσαμε να το πει και μας το είπε», παρά το ότι μέχρι πρόσφατα χαρακτηρίζονταν ακροδεξιοί και φασίστες όταν ζητούσαν «την επιβολή του νόμου». Προανήγγειλε ότι «η κυβέρνηση μας θα επαναπροωθήσει 10.000 παράνομους μετανάστες». Υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός επέλεξε τη μείωση φορολογίας των επιχειρήσεων.
|

Μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής Νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην αστυνομική βία κατά διαδηλωτών και πολιτών, υποστηρίζοντας πως ο ελληνικός λαός ενέκρινε τις προεκλογικές θέσεις της κυβέρνησης, παρά το ότι το δόγμα «Νόμος και Τάξη» θεωρείται από κάποιους φασιστικό.

«Μέχρι χθες που μιλάγαμε για το νόμο και την τάξη είμαστε ακροδεξιοί και φασίστες, όταν λέγαμε ότι πρέπει να επιβληθεί ο νόμος και τα πανεπιστήμια να είναι κανονικά πανεπιστήμια και όχι άντρα τρομοκρατίας της άκρας αριστεράς, είμαστε ακροδεξιοί. Την εντολή τώρα για να επιβάλλουμε τον νόμο και την τάξη την έδωσε ο λαός γιατί του το ζητήσαμε να το πει και μας το είπε».

«Δεν είναι ρατσιστές όσοι αγαπάνε την πατρίδα τους»

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ο Μ. Βορίδης θέλησε να υπερασπιστεί τις μέχρι τώρα ανεφάρμοστες προεκλογικές θέσεις της ΝΔ περί διακοπής των ροών προς τα ελληνικά νησιά, λέγοντας πως δεν περίμεναν ένα τόσο μεγάλο κύμα προς τα ελληνικά νησιά. Προανήγγειλε την επαναπροώθηση «10 χιλιάδων παράνομων μεταναστών» εντός του 2020  και ισχυρίστηκες πως δεν είναι ρατσιστές όσοι διαμαρτύρονται για την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά εδάφη.

«Το 2020 η κυβέρνηση μας θα επαναπροωθήσει 10.000 παράνομους μετανάστες, θα φτιάξουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και θα καταφέρουμε να εκτονώσουμε αυτή την κρίση. Δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε αυξημένες ροές με το που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας. Η  κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό μ’ ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έλεγε ότι δεν γίνεται καμία επαναπροώθηση δεν γυρνά κανείς πίσω.

Θα υπερασπιστούμε ηθικά το κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί όλοι αυτοί δεν είναι ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, είναι πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα τους και τους λέμε απλά ότι χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση των προθέσεων μας».

«Ο Λαός επέλεξε τη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων»

Σχετικά με την υπόθεση μείωσης φορολόγησης των επιχειρήσεων, παρά τη μεγάλη φορολόγηση που εξακολουθούν να υφίστανται οι πολίτες, ο9 Μ. Βορίδης επανέλαβε ότι αυτό ήταν απόφαση των πολιτών που εξέλεξαν την κυβέρνηση.

«Ο λαός ψήφισε την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων προφανώς όχι για να αυξήσει τα ανύπαρκτα υπερκέρδη τους» και πρόσθεσε ότι «ενώ μέχρι χθες ο κρατικός τομέας ήταν ο μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας τώρα ήρθε ο λαός και είπε ότι ο μοχλός της ανάπτυξης είναι η ιδιωτική οικονομία όπου ενισχύοντας τις επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αυτά τα είπε ο λαός και του το ζητήσαμε εμείς ως ΝΔ να το πει».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις