Υπογράμμισε δε πως σε περίπτωση διεξαγωγής τέτοιου είδους συνομιλιών, αυτές θα γίνουν σε συμφωνία με τις σχετικές του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του εθνικού και του διεθνούς δικαίου.

Ο Παναρίτι προέβη στις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε διαψεύσει τα περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα είχε δηλώσει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει συμφωνία για την Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα, που δεν θα σέβεται τη σχετική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως περίπου πριν από έναν χρόνο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που υπεγράφη μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, θεωρώντας την αντισυνταγματική.

Της απόφασης αυτής προηγήθηκε θύελλα αντιδράσεων από εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και από τη Σοσιαλιστική αντιπολίτευση, που κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερίσα για πώληση των χωρικών υδάτων στην Ελλάδα.