Δύο βδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Λεπέν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV, ανέφερε πως είναι επικίνδυνο για τον γαλλικό λαό να μένει προσηλωμένος στην ιδεολογία που προβλέπει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων.

«Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε στην αφέλεια. Είμαστε σε πόλεμο», είπε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Με αφορμή και την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη, η Λεπέν είπε πως είναι η μόνη που μπορεί να δώσει την λύση της επαναφοράς των εθνικών συνόρων, κάτι που, όπως είπε, κανένας από τους κύριους αντιπάλους της στις εκλογές δεν θέλει.


Έμμεση στήριξη σε Πούτιν

Η Μαρίν Λεπέν – λίγες ημέρες μετά την συνάντησή της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν – επέκρινε επίσης την πυραυλική επίθεση Τραμπ κατά της Συρίας. συντασσόμενη εμμέσως πλην σαφώς με τη ρωσική γραμμή.

Όπως σχολίασε, ο Τραμπ εξελέγη δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα λειτουργούν πλέον ως ο «αστυφύλακας» της διεθνούς κοινότητας, ούτε θα «παρεμβαίνουν» στο εξωτερικό. «Μήπως ο Άσαντ στέλνει στρατιώτες στους δρόμους μας για να σκοτώσει τα παιδιά μας; Όχι, αυτό το κάνει το Ισλαμικό Κράτος», είπε με έμφαση.