Όπως καταγγέλλει η ανθρωπιστική οργάνωση «Light House Relief», που δραστηριοποιείται στη Λέσβο, προσφέροντας βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, στις 8 Νοεμβρίου δύο από τις εθελόντριες της οργάνωσης απειλήθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Λ. Βογιατζί, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

«Όχι κυρία μου, όχι. Θα στο πω στα ελληνικά. Όχι, φτάνει πια. Από αύριο τελειώσατε, σας το λέω εγώ. Θα σας μαχαιρώσουμε», φέρεται να δηλώνει ο πρώην δήμαρχος του νησιού προς τις δύο γυναίκες. Όταν εκείνες του ζητούν να απομακρύνει το μαχαίρι, αυτός απαντά «μην ξανάρθεις αύριο, μην ξανάρθεις αύριο εδώ».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην τηλεόραση του Ant1 ότι πράγματι συναντήθηκε με τις δύο εθελόντριες αλλά δεν τις απείλησε, καθώς όπως ισχυρίζεται ο ίδιος είχε πάνω του ένα «ξυλάκι» για λόγους αυτοάμυνας.

Λ. Βογιατζής: «Θεώρησα χρέος μου να τους πω «μην συνεχίζετε να κάνετε αυτό το πράγμα, δεν αντέχουμε άλλο!»

Δημοσιογράφος: «Τις απειλήσατε με μαχαίρι; Κρατούσατε μαχαίρι στο χέρι σας;»

Λ. Βογιατζής: «Τι μαχαίρι, κυρία μου; Γιατί να έχω μαχαίρι, δεν κατάλαβα! Θα πήγαινα με μαχαίρι; Τώρα σοβαρολογούμε;»

Δημοσιογράφος: «Οι ίδιες ισχυρίζονται και σε βίντεο που έχουν καταγράψει…»

Λ. Βογιατζής: «Αυτές μπορούν να πουν οτιδήποτε. Μπορεί να κατασκευάζουν αυτά που λέτε “fake news”»

Δημοσιογράφος: «Υπάρχει ένα βίντεο, κύριε Βογιατζή , που ακούγεται οι κοπέλες να σας ζητούν μια και δυο και τρεις φορές “πάρτε το μαχαίρι από εδώ”…»

Λ. Βογιατζής: «Όχι, αυτό δεν έχει συμβεί! Δεν το γνωρίζω».

Δημοσιογράφος: «Υπάρχει μια φωτογραφία, όπου φαίνεται να κρατάτε κάτι που μοιάζει με μαχαίρι».

Λ. Βογιατζής: «Α, μπορεί να κρατούσα ξύλο από… Κοιτάξτε και εγώ φοβόμουν μεταξύ μας, μόνος μου ήμουνα. Να μου επιτεθούν, να κάνουν οτιδήποτε. Είχα ένα ξυλάκι, ένα ξύλο κρατούσα στο χέρι μου για λόγους αυτοάμυνας».

Σημειώνεται ότι η οργάνωση  έχει υποβάλει μήνυση εις βάρος του συγκεκριμένου άνδρα, με την υπόθεση να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Η καταγγελία της οργάνωσης: