Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των απαχθέντων που κατάφεραν να διαφύγουν αλλά ούτε και ο αριθμός των εργαζομένων που εξακολουθούν να κρατούνται από την οργάνωση των Ισλαμιστών ανταρτών που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
 
Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αλγερίας APS, στη διάρκεια της επιχείρησης, οι στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχο τους μόνο το «κεντρικό σημείο» των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονταν οι περισσότεροι όμηροι. Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως οι εγκαταστάσεις εξακολουθούν να είναι περικυκλωμένες από τον στρατό.
 
Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Επικοινωνίας της Αλγερίας Μοχάμεντ Σαΐντ είχε ανακοινώσει πως η στρατιωτική επιχείρηση επέτρεψε να «απελευθερωθούν μέχρι τώρα αρκετοί όμηροι, Αλγερινοί και ξένοι», σημειώνοντας ωστόσο πως «δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
 
«Μεγάλος αριθμός τρομοκρατών που προσπάθησε να διαφύγει σε γειτονική χώρα εξουδετερώθηκε», πρόσθεσε ο υπουργός.
 
Την ανησυχία τους για την τύχη των πολιτών τους που κρατούνταν όμηροι, ως αντίποινα για τη γαλλική επέμβαση στο Μαλί, εξέφρασαν ηγέτες χωρών της Δύσης.
 
«Νομίζω πως πρέπει να προετοιμαστούμε για άσχημα νέα», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως η κρίση «παίρνει δραματικές διαστάσεις».
 
Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων για τα σχέδια των αλγερινών αρχών. Η Ιαπωνία ζήτησε να σταματήσει αμέσως η αλγερινή επιχείρηση, ενώ η Ιταλία καταδίκασε την απαγωγή, χαρακτηρίζοντάς την ως «απαίσια τρομοκρατική πράξη».

Ο αλγερινός υπουργός δικαιολόγησε, πάντως, τη στρατιωτική επιχείρηση σημειώνοντας πως οι Αρχές προσπάθησαν να βρουν ειρηνική λύση, αλλά «οι βαριά οπλισμένοι ισλαμιστές ήθελαν να διαφύγουν σε άλλη χώρα παίρνοντας μαζί τους ξένους ομήρους».

Σύμφωνα με το πρακτορείο APS, 600 Αλγερινοί απελευθερώθηκαν, αλλά από τους ξένους ομήρους μόνο ένας Γάλλος, δύο Βρετανοί και ένας Κενυάτης.
 
Εκπρόσωπος των ισλαμιστών ανέφερε ότι 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση (34 όμηροι και 15 απαγωγείς), ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως τρεις από τους 17 ιάπωνες πολίτες που κρατούνταν όμηροι είναι ασφαλείς. Η ιαπωνική εταιρία JGC ενημέρωσε για την τύχη των υπαλλήλων της που βρίσκονταν στις αλγερινές εγκαταστάσεις την κυβέρνηση του Τόκιο, χωρίς να διευκρινίσει αν οι τρεις Ιάπωνες απελευθερώθηκαν ή είχαν καταφέρει να διαφύγουν νωρίτερα. Για την τύχη των άλλων 14 οι πληροφορίες είναι αντιφατικές.
 
«Σώος και αβλαβής» είναι ένας Ιρλανδός που βρισκόταν στο εργοστάσιο, όπως ανακοίνωσαν οι ιρλανδικές αρχές.
 
Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων ανακοίνωσε πως περίπου 20 πολίτες εργάζονταν στο ‘Αιν Αμένας και από αυτούς ένας κατάφερε να διαφύγει πριν από την επιχείρηση του αλγερινού στρατού.
 
Η οργάνωση του διαβόητου Μοκτάρ Μπελμοκτάρ, ισχυρίστηκε αρχικά, πως απήγαγε 41 εργαζόμενους ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες, ως αντίποινα για την εισβολή της Γαλλίας στο Μάλι.
 
Το κλείσιμο του τρίτου μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής φυσικού αερίου στην χώρα, πάντως, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά πολύ η παροχή φυσικού αερίου προς την Ιταλία.