X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Liberalλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Τον περασμένο χειμώνα, στα τέλη Φεβρουαρίου, η είδηση της καταδίκης 28 μηνών με αναστολή και χρηματικής ποινής 20.000 ευρώ στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, χρειάστηκε τρεις ημέρες για να αναδειχθεί ως θέμα από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Εντέλει, με την επιμονή λίγων μέσων και της τότε κυβέρνησης, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάστηκε να τοποθετηθεί και το σύστημα ενημέρωσης που την περιβάλει να το «εντοπίσει». Η απαλλαγή του λόγω παραγραφής που έγινε γνωστή το πρωί της Δευτέρας δεν πρόλαβε να κλείσει μία ώρα μέχρι να βρεθεί σε όλα τα πρωτοσέλιδα. Αυτό όμως δεν είναι σήμερα το πιο σκανδαλώδες της υπόθεσης.
Liberalλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε
|

«Μια υπόθεση που αντικατοπτρίζει το ορισμό της “δολοφονίας χαρακτήρα” κατέρρευσε στο Εφετείο αφήνοντας όμως ανοιχτή μια μεγάλη πληγή, αυτή της ευκολίας με την οποία διασύρονται πρόσωπα χωρίς στοιχεία. Η απόφαση του Εφετείου να παύσει η δίωξη σε βάρος του Νίκου Γεωργιάδη τον δικαιώνει, μετά από μια 4ετή περιπέτεια, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για μια πολιτική δίωξη» ενημερώνει το κοινό της η ιστοσελίδα Liberal.gr, ο διαδικτυακός τόπος της εφημερίδας Φιλελεύθερος, που διατηρεί για τον εαυτό της την… μιντιακή ηγεμονία γύρω από τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάζοντας κανείς το κείμενο της είδησης θα εντοπίσει φράσεις όπως «δολοφονία χαρακτήρα», «κατάρρευση της υπόθεσης», «πολιτική δίωξη» και άλλες μεγαλόσχημες φράσεις, που συνοδεύουν το κείμενο της «είδησης» από την ιστοσελίδα, με τίτλο: Έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Γεωργιάδη.

«Ο Νίκος Γεωργιάδης βρέθηκε στο στόχαστρο δημοσιευμάτων και κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν και κυρίως χωρίς να υπάρχει έστω ένας μάρτυρας κατηγορίας πέραν των τριών δημοσιογράφων του περιοδικού HotDoc του Κώστα Βαξεβάνη που ανέδειξαν το θέμα. Τον Φεβρουάριο του 2019 κρίθηκε ένοχος, πρωτοδίκως, με απόφαση που ελήφθη μετά τις καταθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη (που σήμερα απουσίαζε) και δύο δημοσιογράφων του περιοδικού που το 2016 είχε αναδείξει το θέμα. Μάρτυρες από τα δήθεν θύματα δεν υπήρξαν. Εν τούτοις ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε» αναφέρει σχετικά με το πλαίσιο της υπόθεσης ο ιστότοπος που διατηρεί για τον εαυτό του τον τίτλου του «φιλελεύθερου».

Παρακάτω, πλήθος αναφορών του ίδιου του μέχρι πρότινος κατηγορούμενου -και πρωτοδίκως καταδικασθέντος- για «κατασκευασμένη υπόθεση», για «απόλυτη αθωώτητα», για «αδικία και διασυρμό» του, για «επιχείρηση που είχε στόχο να πλήξει τον σημερινό πρωθυπουργό», αλλά και άλλες του ανώνυμου συντάκτη του ιστότοπου για «δικαίωση», «πολιτική δίωξη», και φυσικά, για εκμετάλλευση της υπόθεσης από την αντιπολίτευση.

Ένα κείμενο 500 λέξεων που, όπως φαίνεται, δεν χώρεσε την αποκαλυπτική αναφορά της εισαγγελέως της έδρας, όταν το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωνε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων:

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, ενώ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή, περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Όπως δε ανέφεραν ξεκάθαρα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής». Με απλά λόγια, ο πρώην σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αθωώθηκε σήμερα. Δεν απαλλάχθηκε για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η πρωτόδικη ποινή των 28 μηνών και 20.000 ευρώ ήταν αμείληκτη, και σίγουρα δεν τεκμηριώνει «πολιτική δίωξη».

Ο Ν. Γεωργιάδης απαλλάχθηκε το πρωί της Δευτέρας χάρη σε διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που παραγράφουν την ποινική δίωξη, όπως διατρανώνει η ίδια η έδρα του δικαστηρίου, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει και την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση που έθεσε τις ράγες για τέτοιες αποφάσεις. Ειρήσθω εν παρόδω, για πρώτη φορά εδώ και μήνες μία απόφαση που βασίζεται στους «Ποινικούς Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ» δεν προκάλεσε τις αντίστοιχες μομφές του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Ενδιαφέρον…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ν. Γεωργιάδης απαλλάχθηκε για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, χάρη στις αποσβεστικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και όχι λόγω αμφιβολιών. Εκείνοι όμως που δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους είναι η πλειοψηφία των ΜΜΕ για την στάση και τον επιλεκτικό τρόπο που έχουν όταν απέναντί τους βρίσκονται στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, και ειδικά πρόσωπα που έχουν ειδικές αναφορές στον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό.

Και για ετούτο δεν χωρά καμία αμφιβολία. Ή για να το πω με τα λόγια του καλού συναδέλφου, Θάνου Καμήλαλη, «Όχι άλλο φιλελευθερισμό, γκώσαμε», αγαπητοί φιλελεύθεροι…

ΥΓ. Όπως γνωστοποίησε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος που έφερε στο φως την υπόθεση κόντρα στο πέπλο σιωπής, Κώστας Βαξεβάνης, δήλωσε πως είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει στο δικαστήριο τον λόγο της απουσίας του, που ήταν η κηδεία του πατέρα του, τον οποίο και ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση του ονόματός του. Τα συλλυπητήριά μου.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις