Οι επιδρομές συνεχίστηκαν και στην πόλη Σάχμαρ, στη δυτική Μπεκάα, όπου η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε δύο χτυπήματα. Προηγήθηκε επείγουσα «εντολή» του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν τουλάχιστον 1.000 μέτρα προς ανοιχτές περιοχές.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αβιχάι Αντράι, δήλωσε πως «όποιος βρίσκεται κοντά σε μέλη της Χεζμπολάχ, στις εγκαταστάσεις ή στα οπλικά της μέσα, θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο».
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στον Λίβανο συνεχίζει να επιδεινώνεται, παρά την εκεχειρία που ισχύει από τα μέσα Απριλίου. Περισσότερες από 100 επιδρομές καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες και 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στις 2 Μαρτίου το Ισραήλ έχει σκοτώσει 2.846 άνθρωποι και τραυματιστεί 8.693, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε 158 επιθέσεις σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, με 108 νεκρούς και 249 τραυματίες. Η λιβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο ισραηλινός στρατός ελέγχει σήμερα 68 θέσεις στον νότιο Λίβανο.