Στο τραπέζι τίθεται εκ νέου το εργασιακό καθεστώς και οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα, κατ' απαίτηση της τρόικας. Μάλιστα, η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να νομοθετήσει για την επιβολή των μέτρων αυτών εφόσον οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν να υιοθετήσουν ανάλογα μέτρα

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό στους κοινωνικούς εταίρους κατά τις συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, ενώ εργοδότες και εργαζόμενοι δεν φαίνεται να συμφωνούν – απολύτως – στις ανατροπές που αξιώνει η τρόικα.

Ακολούθως, ο ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος απηύθυνε πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για συνάντηση, με στόχο «τη διαμόρφωση κοινών θέσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι είναι κρίσιμο για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα, να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος με στόχο την αναζήτηση ενός νέου σημείου ισορροπίας στο μέσο μισθολογικό κόστος, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και την προστασία των θέσεων εργασίας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δασκαλόπουλος και προσθέτει: «Για το σκοπό αυτό, σας προσκαλώ να συναντηθούμε στον ΣΕΒ τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 16:00, προκειμένου να καταθέσει ο καθένας από τους φορείς μας τις προτάσεις του και να διαμορφώσουμε κοινές θέσεις απέναντι στα κοινά μας προβλήματα».