«Είχα καταιγισμό μηνυμάτων γι' αυτό το θέμα πριν καν αναλάβουμε το υπουργείο. Είναι ένα θέμα που πρέπει ταχύτατα να το καταλάβουμε και εγώ και ο αρμόδιος υφυπουργός, ο κ. Δερμετζόπουλος, για να δούμε τι θα κάνουμε» δήλωσε νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με την Τράπεζε Θεμάτων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

Σύμφωνα με Τα Νέα, σε περίπτωση που αποφασιστεί η μη εφαρμογή της Τράπεζας – που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά φέτος στην Α' Λυκείου – προκύπτει ζήτημα για τους μαθητές που εξετάσθηκαν με θέματα από αυτήν κατά 50%.

Ενδεχόμενη λύση, πάντως, θα ήταν να μη συνυπολογισθεί ο βαθμός τους στην Α' Τάξη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Με δηλώσεις της στο Mega, η Σοφία Βούλτεψη παρείχε πλήρη κάλυψη στον Ανδρέα Λοβέρδο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

«Όταν ασκείται μια πολιτική στην πορεία μπορεί να γίνουν και διορθωτικές κινήσεις. Για το θέμα της Παιδείας, έχει πάει ένας νέος υπουργός ο οποίος θα κάνει και αυτός την πολιτική του και ενδεχομένως και ο παλιός του υπουργός μπορεί βλέποντας στην πράξη τις αποφάσεις του να χρειαζόταν να κάνει διορθώσεις».


Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κ. Αρβανιτόπουλος είχε επιμείνει στην κανονική εφαρμογή από εφέτος της Τράπεζας Θεμάτων της Α' Λυκείου – ακόμη και όταν ο υφυπουργός του, Συμεών Κεδίκογλου, είχε δηλώσει ότι θα εφαρμοζόταν πιλοτικά – ενώ παράλληλα είχε υπογράψει την απόφαση για έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα, αλλά και για περικοπές των αργιών της 7ης και της 30ής Ιανουαρίου.

Τώρα, το περιβάλλον του αφήνει να εννοηθεί πως ο διάδοχός του προσπαθεί να «καλοπιάσει» τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μην αντιδράσουν στην εντατικοποίηση της εργασίας τους (που θα σήμαιναν οι δύο πρωτοβουλίες Αρβανιτόπουλου).

Πηγή: in.gr