Συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Στο τηλεφώνημα, όπως τουλάχιστον το μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, αναφέρεται μόνο ότι η Μέι συνεχάρη τον πρωθυπουργό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, συζητώντας για την Α. Μεσόγειο και τον ρόλο της Ε.Ε. εκεί αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

Αντιθέτως τα στοιχεία που παρουσιάζει το γραφείο Τύπου της πρωθυπουργού της Βρετανίας, προσθέτουν κάποια επιπλέον θέματα που συζητήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα η Downing Street προσθέτει εκτός των συγχαρητηρίων, την ετοιμότητα της Βρετανικής Κυβέρνησης να εργαστεί μαζί με την ελληνική για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων αλλά και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Επίσης υπογραμμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών  αποτέλεσε σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την δέσμευσή του να τηρήσει την συμφωνία.

Η επίθεση στην Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε «προμετωπίδα» στην προεκλογική εκστρατεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο νέος πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του είχαν δηλώσει με πάθος ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν την εν λόγω συμφωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως έχει ήδη μετριάσει κάπως την συγκεκριμένη θέση καθώς είχε αναφέρει, ότι θα προσπαθήσει να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας για την χώρα.

Στο τηλεφώνημα με την Μέι όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να έχει ήδη δεσμευτεί στους εταίρους του για εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο το γραφείο Τύπου της ΝΔ είχε παραποιήσει τις δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε το screenshot από την ανάρτηση του ΑΠΕ:

Δείτε το αντίστοιχο της Downing Street: