Μέσα από τη σαρανταπεντάχρονη  εκρηκτική σχέση ενός ζευγαριού, ο Μπάρτλετ μιλάει για ολόκληρη τη γενιά του ’68, τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας και τη σχέση της με τα παιδιά της, καταλήγοντας ουσιαστικά στο ερώτημα: Είναι η γενιά του ‘68 υπεύθυνη για τα παιδιά της, τους υπερχρεωμένους τριανταπεντάρηδες του σήμερα;                 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο  Κεν  και η  Σάντρα  γνωρίζονται στα δεκαεννιά τους, κατά τη διάρκεια του περίφημου «καλοκαιριού της αγάπης», το 1967, ενώ οι Μπιτλς τραγουδούν σε πρώτη παγκόσμια ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση το τραγούδι τους “All you need is love”. Με σημαία τους το στίχο “love,love,love”, (από όπου και ο τίτλος του έργου) ο Κεν και η Σάντρα, γεμάτοι όνειρα, ορμή και επιθυμία ν’ αλλάξουν τον κόσμο, θα ενώσουν τις ζωές τους. Το έργο μέσα από τις τρεις πράξεις του, τοποθετημένες το   1967,  το  1990  και το  2011,  παρακολουθεί την εξέλιξή τους και τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα όμως παρακολουθεί  και τη διαμόρφωση ενός νέου είδους χάσματος ανάμεσα στις δύο γενιές, που έχει τη ρίζα του στην οικονομική κρίση και στο πλαίσιο του οποίου οι γονείς είναι οι «έχοντες» και τα παιδιά οι «μη έχοντες».

Με χιούμορ αλλά και πολιτική διάθεση, ο συγγραφέας θέτει μια σειρά από καίρια ερωτήματα: Τι απέγινε ο ιδεαλισμός της γενιάς του ‘68; Γιατί τα παιδιά αυτής της γενιάς δεν έχουν τις ευκαιρίες που είχαν οι γονείς τους; Είναι άραγε λάθος των γονιών τους, φταίει ο τρόπος που τους μεγάλωσαν, η κοινωνία που τους παρέδωσαν ή κάθε γενιά πρέπει να αναλαμβάνει έτσι κι αλλιώς την ευθύνη για την κατάσταση της; Η παλιότερη γενιά «οφείλει» τελικά να βοηθάει τη νεότερη; Και μέχρι πότε;

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση τοποθετεί το έργο στο πλαίσιο ενός  πάρτι που ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και τελειώνει το 2011.  Ένα πάρτι με πολλή-πολλή μουσική, η οποία και σηματοδοτεί το πέρασμα των τελευταίων σαράντα πέντε ετών που άλλαξαν τον κόσμο.
———————–

Το  Love love love  βραβεύτηκε ως «καλύτερο νέο έργο της χρονιάς 2011» στα THEATRE AWARDS UK.
———————–

Μετάφραση/σκηνοθεσία  Μαριάννα Κάλμπαρη. Παίζουν οι  Διαμαντής ΚαραναστάσηςΆννα ΚουτσαφτίκηΝέστωρ Κοψιδάς,    Ειρήνη ΣτρατηγοπούλουΚώστας Συλβέστρος.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14 – Πλάκα.