Στη θαλάσσια περιοχή της Πρέβελης, 51 άτομα απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή δύο ιδιωτικών σκαφών, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ανέμους έως 8 μποφόρ. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.
Στην περιοχή του Ασωμάτου επιχειρούν πλέον 72 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων, μία ομάδα της 3ης ΕΜΑΚ και 13 οχήματα, ενώ τρία ελικόπτερα παραμένουν καθηλωμένα λόγω των ανέμων. Οι ριπές στο νότιο Ρέθυμνο έφτασαν τα 125 χλμ/ώρα, δημιουργώντας συνθήκες που καθιστούν την επιχείρηση εξαιρετικά επικίνδυνη.
Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη υπό αντίξοες συνθήκες. Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έως τις 29 Οκτωβρίου.
Σε κλίμα βαθιάς θλίψης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον 25χρονο Παντελή Διαμαντάκη και τον 58χρονο Μανώλη Στρατιδάκη, τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στην Κρύα Βρύση. Οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς βρίσκονται σε εξέλιξη από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
Στην Πάρο, νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι, με το 112 να καλεί τους κατοίκους του Άσπρου Χωριού να απομακρυνθούν προς τον Δρυό. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, με τη συνδρομή εθελοντών και του Δήμου Πάρου.
Στην Άνδρο, η φωτιά στην Παλαιόπολη παραμένει ανεξέλεγκτη, με θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Διαδοχικά μηνύματα του 112 κάλεσαν τους κατοίκους της Παλαιόπολης να απομακρυνθούν προς Μπατσί και όσους βρίσκονται στον Κόλυμπο να κατευθυνθούν προς τη Χώρα της Άνδρου. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Στη Σητεία, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και τεθεί υπό έλεγχο, με τις δυνάμεις να παραμένουν σε επιφυλακή λόγω των ισχυρών ανέμων. Στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, δύο πυροσβεστικά οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς όταν εγκλωβίστηκαν στις φλόγες. Στο παλιό δημαρχείο του Μακρύ Γιαλού λειτουργεί χώρος προσωρινής φιλοξενίας για όσους το έχουν ανάγκη.