Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ήταν προγραμματισμένη η δίκη ομάδας ατόμων, η οποία στις 6 Ιανουαρίου του 2015 είχε επιτεθεί βίαια κατά μελών του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα Θεοφάνεια. Μετά την απόφαση αναβολής της δίκης, όπως καταγγέλλει ο Δήμος «ομάδα 25 περίπου ατόμων με την παρουσία δικηγόρου και ρεπόρτερ της ΑΕΚ ξυλοκόπησε και προπηλάκισε» δημοτικούς συμβούλους και μέλη της δημοτικής αρχής, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ο δήμος μάλιστα χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «μαφιόζικη επίθεση». Σύμφωνα με τον κ.Βασιλόπουλο οι αστυνομικές δυνάμεις του χώρου δεν επενέβησαν, παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις για προστασία.

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι οι μόνες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, να δηλώνει στο TPP ότι «υπάρχει γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και απειλών εναντίον μου και μελών του δημοτικού συμβουλίου». Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και άλλες επιθέσεις, όπως για παράδειγμα στις 22 Δεκεμβρίου 2014, όταν 5 δημοτικοί σύμβουλοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, μετά από επίθεση ομάδας ατόμων στο δημοτικό συμβούλιο, σε ημέρα συζήτησης του ζητήματος του γηπέδου.

Επιθέσεις με αιτία το γήπεδο

Αιτία των συνεχών επιθέσεων φαίνεται ότι είναι οι αντιρρήσεις που έχει εκφράσει ο Δήμος στους όρους κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή. Ο κ.Βασιλόπουλος τονίζει ότι «φυσικά δεν είναι αντίθετος στην κατασκευή νέου γηπέδου για την ΑΕΚ» ωστόσο προσθέτει ότι «θα πρέπει να προστατευτεί το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και να μην επηρεάζεται αρνητικά η ευρύτερη περιοχή. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έχει εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις συγκεκριμένα τις αντιρρήσεις του, που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την ανάγκη δημιουργίας εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση και άλλων τμημάτων  της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, μέτρα πυροπροστασίας, ηχοπροστασίας, προστασίας από ρύπανση, βανδαλισμούς (κ.α.) του οικισμού και του Άλσους και παρεμβάσεις που θα εκτονώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αυτά, σύμφωνα με το Δήμο, δεν ικανοποιούνται από το υπάρχον σχέδιο.

Αυτές οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Δήμος όμως δεν έχουν ικανοποιηθεί, καθώς η «Δικέφαλος Α.Ε.» του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη εμφανίζεται ανυποχώρητη στις θέσεις της, κάνοντας χρήση ενός «φωτογραφικού» νόμου του 2014, που είχε υπερψηφίσει η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τον οποίον «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν να καταργήσει». Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αντίθετα προβλέπεται να εισπραχθούν κανονικά τα 20 εκατ. Ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του γηπέδου αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, που θα εισπράξει η «Δικέφαλος Α.Ε.»

Μιλώντας στο TPP ο κ.Βασιλόπουλος υποστηρίζει ότι γίνονται προσπάθειας να εμφανιστεί ο ίδιος και η παράταξη του ως «εχθροί της ΑΕΚ», που προσπαθούν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου. Παράλληλα ο δήμαρχος θέτει το ερώτημα μήπως επιχειρείται μία απόπειρα αποπροσανατολισμού και επίρριψης άδικων ευθυνών στον ίδιο, για το γεγονός ότι «αυτήν τη στιγμή εκκρεμεί η οικοδομική άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος για το γήπεδο, ενώ υπάρχει κόντρα μεταξύ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της «Δικέφαλος Α.Ε.»

Μέσω της επίσημης καταγγελίας του για την τελευταία επίθεση ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας αναφέρει ότι: «Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι παρακρατικές πρακτικές, η τρομοκρατία και οι απειλές εναντίον της ζωής του Δημάρχου και μελών της δημοτικής αρχής ούτε μας πτόησαν, ούτε πρόκειται να μας πτοήσουν ώστε να αλλάξουμε τις εκφρασμένες δημόσια θέσεις του Δήμου γύρω από τις επιπτώσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και της ανέγερσης του συγκεκριμένου γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας.

Καλούμε την επίσημη ΑΕΚ, κάθε πολιτικό κόμμα και κάθε δημοτική παράταξη της πόλης να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες τραμπούκικες πρακτικές και ζητάμε από την πολιτεία να διασφαλίσει συνθήκες ομαλότητας και δημοκρατίας στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας»