Οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους παρουσιάζουν σημάδια σύγκλισης δήλωσε εξερχόμενος από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αίτηση παράτασης που θα κατατεθεί θα είναι γραμμένη με τρόπο που να καλύπτει και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup.

Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, mail με mail επιτυγχάνεται σύγκλιση απόψεων, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στην αίτηση για την παράταση της δανειακής σύμβασης τόνισε πως θα διατυπωθεί έτσι ώστε να καλύπτει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
 
Είμαστε σε καλό δρόμο συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης,  ενώ αναφερόμενος στην αίτηση για την παράταση της δανειακής σύμβασης είπε πως αυτό θα διατυπωθεί με τρόπο που θα τόσο την ελληνική πλευρά όσο και τον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ.

«Εάν συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα τότε την Πέμπτη κατά το Euro working group  θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε τεχνικό επίπεδο και την Παρασκευή κατά τη τηλεδιάσκεψη θα υπάρξει μια τυπική έγκριση της ελληνικής θέσης» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του τον κάλεσε να  καταλήξει σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη αποτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσες δυσκολίες για τη χώρα. 

«Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ όντως μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε επίσης ζημιά στην Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!», ανέφερε στο Twitter ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.