«Οριστικό: Στέλνουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Παπαγγελόπουλο» ανέφερε δημοσίευμα που αναπαρήχθη στον ηλεκτρονικό τύπο τη Δευτέρα, μεταφέροντας πληροφορίες από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, τα οποία επικαλούνται τα όσα ανέφερε στην προ εβδομάδος κατάθεση της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κατηγορίες της Ε. Ράικου σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου για άσκηση «αφόρητων πιέσεων» στην ίδια, για «κατασκευή» μαρτύρων από κοινού με τη διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη, και «χειρισμοί του για να στραφεί αλλού η διεξαχθείσα έρευνα», τον φέρνουν στο κατώφλι του Ειδικού Δικαστηρίου. Παράλληλα, αναφέρονται στα όσα η Ε. Ράικου ανέφερε για εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις, χωρίς όμως να παραθέσει περαιτέρω στοιχεία.

«Η κ. Ράικου με τα τόσα πολλά ανόητα και αντικρουόμενα μεταξύ τους ψέματά της έχει εξασφαλίσει αρκετές αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις σε βάρος της χωρίς να χρειάζεται να κινηθούν εναντίον της τα θύματά της. Είναι τόσα πολλά τα ψέματά της ώστε πραγματικά εύχομαι ολόψυχα να τολμήσουν να με παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο. Εκεί θα έχω πολύ περισσότερο χρόνο απ’ αυτόν που μπορούν να μου διαθέσουν τα Μέσα Ενημέρωσης για να αποκαλύψω δημοσίως και με άνεση πάρα πολλά από τα ψέματα και τα κίνητρα της κυρίας Ράικου. Υποψιάζομαι όμως ότι οι προστάτες και οι υποκινητές της δεν θα τολμήσουν την παραπομπή μου. Επιπλέον, έχω να πω πολλά. Πάρα πολλά. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τότε…» δήλωσε, μιλώντας στο documentonews.gr ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, αντιδρώντας στα όσα αναφέρονται.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο ερώτημα αν οι καταθέσεις των λοιπών μαρτύρων και δη του Ιωάννη Αγγελή θεωρούνται αμελητέες, απάντησε:

«Ούτε του κ. Αγγελή είναι σημαντική, ούτε της κ. Ράικου. Κι αυτό το ξέρουν. Τα δημοσιεύματα που υπάρχουν και θεωρούν βέβαιη την παραπομπή μου είναι απλώς για να τους δώσουν θάρρος και για να αποφύγουν την παραδοχή ότι η Προκαταρκτική σε βάρος μου έχει ευτελιστεί τελείως διότι κανένα πραγματικό ή συγκεκριμένο στοιχείο υπάρχει. Υπάρχουν μόνο φαντασιώσεις και ασύστολα ψέματα».