«Τον ένα χρόνο πλήρους ταύτισης με τους ακραίους κύκλους των δανειστών γιορτάζει ο κ. Μητσοτάκης με συνέντευξη που απευθυνόταν κυρίως σε κύκλους του εξωτερικού από τους οποίους αναμένει… στήριξη, καθώς θα υλοποιεί πρόθυμα ότι του φέρνουν να υπογράψει!» Αυτό σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
 
Του καταλογίζει, μεταξύ άλλων, ότι προαναγγέλλει βαθιές περικοπές σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό κράτος ως «ισοδύναμα μέτρα» για τις φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται, απολύσεις στο Δημόσιο, του Δήμους και τις Περιφέρειες, ότι δεν έχει εναλλακτική για το Ασφαλιστικό παρότι το καταγγέλλει. Επιπλέον τον κατηγορεί ότι «τα αντικοινωνικά του αντανακλαστικά αντιδρούν μανιωδώς στις προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση για να ξανασταθεί στα πόδια της η Δημόσια Υγεία, προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας». Του καταλογίζει επίσης ότι δεν απάντησε εάν θα πάρει μέτρα 4,5 δισ. ευρώ το 2018 «όπως ζητούν οι ακραίοι από τους δανειστές», ενώ, όπως σημειώνει, «η σημερινή κυβέρνηση έχει εκφράσει την άρνησή της με όλους τους τρόπους σε όλα τα επίπεδα -και τα ευρωπαϊκά».
 
Ειδικότερα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει συγκεκριμένα στο σχόλιο που εξέδωσε πως ο «κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι:

  • Θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
  • Θα προχωρήσει σε βαθιές περικοπές σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό κράτος καθώς, τα χρήματα για τις φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται θα βρεθούν με περικοπές (ισοδύναμα μέτρα) από αυτά τα πεδία.
  • Είναι “πανέτοιμος” να κυβερνήσει, αλλά συγχρόνως παραδέχεται, χωρίς ίχνος ντροπής, πως δεν έχει εναλλακτική πρόταση για το Ασφαλιστικό, που διαρκώς καταγγέλλει!
  • Το “πρόγραμμά” του στηρίζεται στην βεβαιότητα πως θα πείσει τους δανειστές. Και αυτό γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, επανειλημμένα έχουν δηλώσει πως θα υλοποιούν στο ακέραιο όσα ζητούν οι πλέον ακραίοι των δανειστών αλλά και ακόμα περισσότερα, δικής τους έμπνευσης.
  • Τα αντικοινωνικά του αντανακλαστικά αντιδρούν μανιωδώς στις προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση για να ξανασταθεί στα πόδια της η Δημόσια Υγεία, προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

 
Επιπλέον, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε αν:

  1. Θα πάρει μέτρα 4,5 δισ. ευρώ το 2018 όπως ζητούν οι ακραίοι από τους δανειστές; Η σημερινή κυβέρνηση έχει εκφράσει την άρνησή της με όλους τους τρόπους σε όλα τα επίπεδα -και τα ευρωπαϊκά.
  2. Ισχυρίστηκε ότι θα προβεί σε… μονομερείς ενέργειες για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων. Ας βγει δημόσια, λοιπόν, να στηρίξει και την ενίσχυση των 1.6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων. Και όχι να υιοθετεί τα επιχειρήματα των πλέον ακραίων, λέγοντας όχι στη Βουλή στους χαμηλοσυνταξιούχους. Εκ των υστέρων “επαναστάτης” κουράζει…
  3. Στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε δύο συντελεστές ΦΠΑ: 11% και 22%. Δημόσια ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει πού θα εντάξει τα φάρμακα, που σήμερα είναι στο χαμηλό ΦΠΑ 6,5%, και που το ηλεκτρικό ρεύμα που σήμερα είναι στο μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ. Αν ισχύουν τα όσα διαρρέουν για ένταξη των φαρμάκων στο 22%, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα πρέπει να το γνωρίζουν από σήμερα. Διαφορετικά τι “συμφωνία αλήθειας” είναι αυτή!»

 
Κατόπιν αυτών, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει: «Καταλαβαίνουμε ότι πασχίζει – ανεπιτυχώς – να καλύψει τους “δεσμούς αίματος” με τους πλέον ακραίους εκ των δανειστών». Και καταλήγει: «Η κοινωνία γνωρίζει κ. Μητσοτάκη».