Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η συνέντευξη του Β. Μαρινάκη στη τηλεόραση του Alpha. Με ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι «όσο ο διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών Β. Μαρινάκης βλέπει ότι πόνταρε σε κουτσό άλογο μήπως και καθαρίσει τις εκκρεμότητές του, τόσο αγχώνεται και βγαίνει από την κουρτίνα για να δώσει συνεντεύξεις».
 
Η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού σημειώνει επίσης ότι «χθες σε μία αμιγώς πολιτική συνέντευξη στον Alpha μηρύκασε όσες ανοησίες είχε συλλαβίσει και πριν από έναν μήνα. Ευτυχώς, όμως, μας πληροφόρησε ότι οι ιστορικές εφημερίδες που αγόρασε για να τις κάνει φερέφωνο της Ν.Δ. στηρίζουν την κεντροαριστερά και ότι ο ίδιος είναι Ποτάμι. Εμείς πάντως θα τον ενθαρρύνουμε να δώσει κι άλλες συνεντεύξεις πριν τις εκλογές. Ως αρχηγός κόμματος εξάλλου δικαιούται και διακαναλική. Γιατί όσο βγαίνει τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος πως η οικογένεια Μητσοτάκη στηρίζει και στηρίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα».
 
Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη της Πέμπτης, ο Β. Μαρινάκης δήλωσε ότι γνώρισε την οικογένεια Μητσοτάκη λόγω της φιλίας του πατέρα του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ υπογράμμισε ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει «τυπικές σχέσεις», συνεχίζοντας ότι «δεν μπορώ να αισθανθώ φίλο έναν άνθρωπο τον οποίο έχω δει πολύ λίγες φορές και έχω μιλήσει πολύ λίγες φορές μαζί του. Σας λέω και πάλι. Αν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ».
 
Σχετικά με την οικογένεια του πρωθυπουργού, ο Β. Μαρινάκης υποστήριξε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας», επισημαίνοντας ότι ο «άρα, λοιπόν, για έναν δήθεν αριστερό, όπως ο κύριος Τσίπρας, δεν πιστεύω ότι οι έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε η οικογένειά του. Είναι πολύ απλά τα πράγματα».