X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μάλτα: Παραίτηση του πρωθυπουργού ζητούν οι γιοι της νεκρής δημοσιογράφου

Από μακρινή απόσταση πυροδοτήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που σκότωσε τη μαλτέζα δημοσιογράφο, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο της χώρας, που παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Απέρριψαν κυβερνητική πρόταση για 1 εκατ. σε οποιον βοηθήσει στην έρευνα οι γιοι της δημοσιογράφου, που ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού, Τζόζεφ Μούσκατ


Η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε έκρηξη που κατέστρεψε το όχημά της. Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στο νησί της Μεσογείου, με 16 οργανώσεις ελευθερίας του Τύπου να καταδικάζουν την φερόμενη εγκληματκή ενέργεια ενάντια στη δημοσιογράφο. 

«Τα στοιχεία που προέκυψαν μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα και πυροδοτήθηκε από μακριά» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ειδικοί από άλλες χώρες θα κληθούν ώστε να βοηθήσουν στο να ταυτοποιηθεί το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

«Δεν μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή»

Νωρίτερα την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι οι γιοι της δημοσιογράφου απέρριψαν σήμερα την πρόταση του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ να δοθεί αμοιβή σε όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό των δολοφόνων της μητέρας τους και του ζήτησαν να παραιτηθεί. Όπως αποκάλυψαν η κυβέρνηση προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις και να δεχτούν την προσφορά.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook αναφέρουν:

«Επειτα από μια μέρα αδυσώπητης πίεσης από την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Μάλτας για ό,τι απέμεινε από την οικογένειά μας να υιοθετήσει την πρόταση της αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ για την προσκόμιση αποδείξεων που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των δολοφόνων της μητέρας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τα εξής: Δεν μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή. Δεν μας ενδιαφέρει μια καταδίκη μόνο και μόνο ώστε οι κυβερνώντες οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν από την δολοφονία της μητέρας μας να γυρίζουν και να λένε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη, πέραν της ποινικής ευθύνης, θα αποδοθεί μόνο όταν όλα αυτά για τα οποία η μητέρα μας έδωσε μάχη–η απόδοση πολιτικών ευθυνών, η ακεραιότητα στη δημόσια ζωή και η ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία–αντικαταστήσουν την απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις