Ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι έγιναν μελέτες για τους δημοσίους υπαλλήλους που απαιτούνται από εμπειρογνώμονες της Task Force. «Είχε γίνει μια καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει τα σχέδια στελέχωσης όπου ξέρουμε πόσους δημόσιους υπαλλήλους μπορεί να έχει σύμφωνα με τις υπηρεσίες που πρέπει να επιτελέσουν.
 
Ξέρω να σας πω ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός που είχαμε βάλει τότε και ισχύει μέχρι τώρα είναι γύρω στις 550.000 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν ήταν 700.000 το 2011 και 2010.Ξέρουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να είναι 500.000 – 550.000. Αυτό είναι ένα κέρδος και έχουν γίνει και τα οργανογράμματα. Δεν απέδωσαν ακόμα στην εφαρμογή τους, γιατί όπως ξέρετε ένα πρόβλημα στην Ελλάδα είναι και η εφαρμογή τους».

Συνεχίζοντας, έδωσε το παράδειγμα του Υπουργείου στο οποίο βρισκόταν: «Για παράδειγμα στο Υπουργείο που ήμουνα είχαμε 500 και με διάφορους δείκτες που βάλαμε, είχαμε διαπιστώσει ότι απαιτούνται 392 και αυτή τη στιγμή είναι 392. Ο σχεδιασμός είναι ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν μπορεί να έχει ποτέ παραπάνω από 392 δημοσίους υπαλλήλους σε ένα διάστημα προγραμματισμού μέχρι το 2020».

Σε ερώτηση για τον τρόπο που έγινε ο περιορισμός του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τότε απάντησε: «Έγινε το εξής στην Ελλάδα. Έφυγαν πρόωρα συνταξιούχοι, τόσοι πολλοί που δε χρειάστηκε να απολύσουμε κανένα».

Κλείνοντας ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ευχήθηκε οι στόχοι των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση να προωθηθεί από όλα τα κόμματα και όχι μόνο από ένα.