Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κανενός η ζωή δεν κινδυνεύει.

Τοπικά Μέσα κάνουν λόγο ακόμη και για 30 τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 200 αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που απασχολούνται σε γεωργική επιχείρηση Έλληνα στην περιοχή, συνεπλάκησαν με τρεις Έλληνες, εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών.

Ένας από τους τρεις, πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραματιστούν ελαφρά 28 αλλοδαποί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 

Όταν ζήτησαν τα χρήματα υπήρξε λεκτική συμπλοκή και τρεις που εμφανίζονταν ως επιστάτες άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα των τραυματισμό των αλλοδαπών. 

Ο τρεις επιστάτες που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης, προφανώς για να αποφύγουν το αυτόφωρο, ενώ συνελήφθη ο εργοδότης, ο οποίος δεν ήταν παρών στο περιστατικό.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.
 
Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και ήδη κάνει το γύρο του κόσμου μέσων των διεθνών
μέσων ενημέρωσης.

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί και στο ίντερνετ, με εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της φράουλας Μανωλάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας 
 
Περί ώρα 18:00 σήμερα, στη νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπηκόοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με τρεις ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ενας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά, είκοσι από τους αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κινδύνου ζωής και έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής γαι παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας. Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών. 
 
Το ραντεβού με την εργοδοσία 
 
Στο ilialive.gr μίλησαν κάποιοι από τους τραυματίες οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν ραντεβού στις 5 το απόγευμα με τον ιδιοκτήτη των καλλιεργειών φράουλας και συγκεντρώθηκαν εκεί 80 αλλοδαποί, οι οποίοι ζητούσαν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα μηνών. 
 
Οι εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη, 4 με 5 άτομα, τους ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να τους πληρώσουν και να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Οι εργάτες αντέδρασαν και τότε τρία από τα άτομα που κρατούσαν όπλα αφού πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για το συμβάν ενώ στο Α.Τ.Βάρδας βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας.
 
 

Ας ξαναθυμηθούμε τη Μανωλάδα