Ωστόσο συμπλήρωσε πως, σε κάθε περίπτωση, «το ζήτημα έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Για το ασφαλιστικό είπε πως «αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει» προσθέτοντας ότι «η φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών είναι ένα ισοδύναμο, αλλά πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειές του.» Εκτίμησε δε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και το θέμα θα κλείσει.

Όσον αφορά το παράλληλο πρόγραμμα, ο υπουργός είπε ότι «θα προχωρήσει κανονικά παραδεχόμενος πως «όταν το φέραμε στη Βουλή έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.»

«Τα της Ευρώπης πρέπει να λύνονται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» σημείωσε δε, εκφράζοντας με τη σειρά του με την αντίθεσή του στη συνέχιση της εμπλοκής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«To φλερτ του κύριου Φλαμπουράρη στην Ένωση δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης» τόνισε τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Καρράς.

«Ο Τσίπρας κάνει φλερτ στον Λεβέντη για να έχει έτοιμο μαξιλαράκι γιατί δεν αισθάνεται ασφαλής. Η αγάπη στον Λεβέντη δείχνει ανησυχία της κυβέρνησης» τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΙ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.