Τα αρχεία της Downing Street, που δημοσιεύτηκαν μετά από τριάντα χρόνια, φέρνουν στο προσκήνιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Τα αρχεία αυτά κρατήθηκαν μυστικά για τρεις δεκαετίες και αποκαλύπτουν πράγματα τα οποία η «σιδηρά κυρία» της Βρετανίας, δεν θα ήθελε να μαθευτούν.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η Θάτσερ είχε επαφές και αντάλλασε πληροφορίες με τον Όλεγκ Γκορντνιέβσκι, ο οποίος είχε τον ρόλο του διπλού πράκτορα, ανάμεσα στη Βρετανία και τη Σοβιετική Ένωση.

Ο Γκορντνιέβσκι , θεωτείται ένας από τους καλύτερους διπλούς πράκτορες στην ιστορία, καθώς κατάφερε να περάσει πληροφορίες από το «στρατόπεδο» των Σοβιετικών, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Στα αρχεία αυτά αναφέρονται επανειλημμένως τα ονόματα συντηρητικών πολιτικών, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν υπουργοί, και κατά τη διάρκεια της δράσης του Γκορντιέβσκι ήταν κοντινοί σύμβουλοι της Θάτσερ.

Ο τζον Ρέντγουντ, ο Όλιβερ Λέτουιν και ο Ντέιβιντ Γούιλετς είναι τα πρόσωπα, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται συχνά. Ανάμεσα στις (πολλές) πληροφορίες που υπάρχουν στα αρχεία, είναι η διάθεση της Θάτσερ να φέρει χημικά όπλα στη Βρετανία, η «εμπλοκή» της με το BBC, το παρασκήνιο ανάμεσα στην ίδια και τους υπουργούς που την «έριξαν» και άλλα.

Για περισσότερα διαβάστε εδώ