X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Μας έδωσαν 15 ημέρες προθεσμία, η Ν26 υπάρχει 1500 ημέρες»

«Η Ν26 υπάρχει 1500 ημέρες. Έχουν βρει στέγη πάνω από 9000 άνθρωποι από 15 διαφορετικές χώρες προέλευσης. Εκατοντάδες αλληλέγγυοι/ες από όλα τα σημεία της γης πλαισίωσαν το εγχείρημα. Χιλιάδες διαφορετικές ιστορίες» τονίζει μεταξύ άλλων, η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, απαντώντας στο «τελεσίγραφο» 15 ημερών που δημοσίευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για εκκένωση των καταλήψεων.
«Μας έδωσαν 15 ημέρες προθεσμία, η Ν26 υπάρχει 1500 ημέρες»
|

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κατάληψης Νοταρά 26:

Από τα κατεχόμενα Εξάρχεια δίνουμε διορία 15 ημερών, να παραιτηθούν, σε όλους εκείνους που οραματίζονται την αναβίωση της χούντας με μηχανές προπαγάνδας, ξυλοδαρμούς, εικονικούς βιασμούς, εκγύμνωση γυναικών, άρνηση νομικών δικαιωμάτων, εκφοβισμούς και παρακολουθήσεις συντρόφων/ισσών, εργατών/τριών και φοιτητών/τριών. Αυτές είναι κάποιες από τις πρακτικές της αυξανόμενης καταστολής και επίθεσης στον κόσμο του αγώνα. Η αριστεία και η κανονικότητά τους είναι τα κλειστά σύνορα, τα κλειστά στρατόπεδα, τα κλειστά μυαλά και μετά, θα έρθουν τα φουγάρα.

Μας έδωσαν 15 ημέρες προθεσμία. 15 ημέρες…
Η Ν26 υπάρχει 1500 ημέρες. Έχουν βρει στέγη πάνω από 9000 άνθρωποι από 15 διαφορετικές χώρες προέλευσης. Εκατοντάδες αλληλέγγυοι/ες από όλα τα σημεία της γης πλαισίωσαν το εγχείρημα. Χιλιάδες διαφορετικές ιστορίες. Ένας κοινός συνεχής αγώνας αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης της ζωής μας, αποδοχής του διαφορετικού και της μοναδικότητας. Ένας αγώνας στην κατάληψή μας, στη γειτονιά μας, στο δρόμο.

Οι ιδέες δεν καταστέλλονται. Η Νοταρά 26 είναι εδώ & θα παραμείνει ζωντανή!
Ούτε τώρα, ούτε ποτέ, δε θα μπορέσετε να εκκενώσετε ένα κίνημα!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26
Αθήνα, 21 Νοέμβρη 2019

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έστειλε ένα «τελεσίγραφο» 15 ημερών ζητώντας εκκένωση των καταλήψεων. Η προθεσμία μάλιστα συμπίτη με την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παράλληλα, σε αντίθεση με όσα καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται για τη δράση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, υποστηρίζει ότι είναι επιτυχία η «απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της» και ότι «η εποχή της ανοχής της βίας τελείωσε». Προσθέτει, στο ίδιο ύφος, ότι «σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ».

Από την άλλη πλευρά, επιστολή στον Υπουργό στέλνει ο Νέος Σύλλογος Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή.«Δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο που πρέπει να νιώθουμε διαρκώς απειλούμενοι και φοβισμένοι. Η δίωξη του κοινού ποινικού εγκλήματος είναι υπόθεση των αστυνομικών δυνάμεων και όχι δυνάμεων καταστολής, οι οποίες έχουν αποκτήσει μόνιμη παρουσία. Ζητάμε, λοιπόν, την απομάκρυνση αυτών από τη γειτονιά μας», αναφέρουν συγκεκριμένα οι Γονείς.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις