Η ελληνική αποστολή που παραδοσιακά μπαίνει πρώτη στο στάδιο στην τελετή έναρξης αποτελείται από 15 μόνο αθλητές -φυσιολογικό αφού τα χειμερινά σπορ δεν είναι το φόρτε μας- αυτή η ομάδα νέων αθλητών όμως προκάλεσε αίσθηση εισερχόμενη φορώντας γάντια στο χρώμα του ουράνιου τόξου θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους ομοφυλόφιλους που αντιμετωπίζονται με τον χειρότερο τρόπο από την κυβέρνηση Πούτιν.

Αν υπάρχει ολυμπιακό πνεύμα, πίσω από την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, το χορό των εκατομμυρίων των ολυμπιακών αγώνων και το πάρτι των αναβολικών, σίγουρα κάπως έτσι πρέπει να είναι.

Άλλωστε έξω από το ολυμπιακό στάδιο στο Σότσι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων προχώρησαν σε διαδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τετραημέρου ζητώντας από τους χορηγούς να εκφραστούν επίσημα εναντίων των ομοφοβικών νόμων της Ρωσίας.

Ήδη το Καναδικό Ινστιτούτο κατά των Αποκλεισμών και των Διακρίσεων  δημοσίευσε διαφημιστικό με τίτλο «Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πάντα λίγο γκέι» παίζοντας με τους διοργανωτές.