«Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών διονυσου και Θησέως στο Μαρούσι. Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγυης. ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, το κάλεσμα για την ανακατάληψη του κτιρίου που δημοσιεύτηκε στο Indymedia.

Στην ειρηνική τους πορεία, απέναντί τους βρήκαν ΜΑΤ και δυνάμεις της ΟΠΚΕ που τους «υποδέχθηκαν» με χημικά και κρότου λάμψης, και μάλιστα στον πιο εμπορικό δρόμο του Αμαρουσίου και ανάμεσα σε ανοιχτά μαγαζιά, ένεκα Χριστουγέννων. Αποτέλεσμα, όπως καταγράφει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, μικροπωλητές και γυναίκες με παιδιά να βρίσκονται ξαφνικά σε εμπόλεμη ζώνη, αφού κρότου λάμψης έπεσαν ακόμα και στον σταθμό του μετρό.

Η πορεία ήταν μαζική και οι διαδηλωτές δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στις καταλήψεις, και ειδικά σε αυτήν της «Έπαυλης Κούβελου», που έχει πλούσια αντιφασιστική, κινηματική και πολιτιστική δράση.

«Γλυκά το λέμε και ό,τι θέλει ας γίνει, η έπαυλη Κούβελου κατάληψη θα μείνει» φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν, σύμφωνα με τη μετάδοση της εφημερίδας, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για τη σημερινή λειτουργία των καταστημάτων και των υπερωριών των εργαζομένων. Ακόμη, ακούστηκαν συνθήματα όπως:

Κυριακή και νύχτα να πάνε για δουλειά οι υπουργοί οι δήμαρχοι κι όλα τα αφεντικά
Βιτρίνες λουσάτες απλήρωτοι εργάτες, τα αφεντικά πλουτίζουν στις δικές μας πλάτες
Όλα είναι δικά μας γιατί όλα είναι κλεμμένα, κατάληψη σε βίλες κι εγκαταλελειμμένα