Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε τη Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας, μίλησε μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό.

Αφου απέκλεισε το σενάριο εκλογών και υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, προχώρησε σε μια δαρβινικού τύπου δήλωση σημειώνοντας σε σχέση με τη νέα καθημερινότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τον κορονοϊό, ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», ενώ φρόντισε να προσδώσει και ιστορική διάσταση στο αφήγημα, λέγοντας ότι «αυτό έχει δείξει η ανθρώπινη ιστορία».

Φαίνεται ότι το αφήγημα της κυβέρνησης σε σχέση με τη διαφαινόμενη κρίση, είναι ο νόμος της ζούγκλας. Αναμένεται να φανεί αν το κυβερνητικό αφήγημα θα είναι ικανό την επόμενη μέρα, όχι μόνο να πείσει τους πολίτες σε σχέση με την αποτελεσματικότητά του αλλά και να αντιμετωπίσει τις ανοιχτές πληγές που έχει προκαλέσει η κρίση από τον κορονοϊό και η οικονομική ύφεση που έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει «τα δόντια της».