X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μαζεύουν υπογραφές και ζητούν από τον Μητσοτάκη εκκένωση της Rosa Nera στα Χανιά

Ψήφισμα υπέρ της εκκένωσης του κτιρίου της κατάληψης της Rosa Nera στα Χανιά διακινείται τις τελευταίες ημέρες, με τους υπογράφοντες να καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «στηρίξει την αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου», στο οποίο ανήκει το κτίριο.
|

Το ψήφισμα καλεί τον πρωθυπουργό να «πράξει τα δέοντα», υπενθυμίζοντάς του πως έχει δηλώσει τη στήριξή του υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας του Πολυτεχνείου. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω κατάληψη έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, καθώς το αίτημα για εμπορική εκμετάλλευση του κτιρίου της κατάληψης έχει επανέλθει πολλές φορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω κατάληψη έχει στο πρόσφατο παρελθόν βρεθεί στο στόχαστρο του νέου υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, καθώς έως τα τέλη του 2017, ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης είχε αγωνισθεί για την εμπορική της εκμετάλευση. Μάλιστα, οι σχεδιασμοί για την «αξιοποίηση» του κτιρίου της κατάληψης ως ξενοδοχείο από εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, πριν οι σχεδιασμοί αυτοί μείνουν στα χαρτιά.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο πρώτος στόχος για τις υπογραφές είναι να φτάσουν τον αριθμό των 100, με κεντρικό αίτημα την ανάληψη δράσης από τον κρατικό μηχανισμό.

Στη σχετική ανακοίνωση του ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

Θεωρείτε λογικό σήμερα, εντός ενός Δημόσιου χώρου να υπάρχει μια συλλογικότητα, η οποία συλλογικότητα έχει στο παρελθόν ταχθεί ανοικτά υπέρ της ένοπλης βίας, η οποία καταλαμβάνει δημόσιο χώρο;

Κε Μητσοτάκη είχατε πει:

Την αμέριστη στήριξή του στον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη δημιουργία προσκομμάτων στην παραχώρηση, ενώ δεσμεύτηκε για την οριστική πάταξη αντίστοιχων φαινομένων όταν το κόμμα του αναλάβει την εξουσία.

«Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, αλλά και στην “αγάπη που δεν κρύβεται” για τις ομάδες του αντιεξιουσιαστικού χώρου, δημιουργεί προσκόμματα προσπαθώντας να καθυστερήσει το έργο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο τέλος η λογική, η νομιμότητα και το κράτος δικαίου θα επικρατήσουν. Θα χρειαστεί όμως μάχη ακόμα και για τα αυτονόητα, κόντρα σε αγκυλώσεις και πρακτικές που κρατάνε τη χώρα πίσω. Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε το Πολυτεχνείο Κρήτης να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ιδρύματος. Και δεσμεύομαι πως όταν γίνουμε κυβέρνηση θα μπει οριστικό τέλος σε αυτά τα φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις