Μαζικές απολύσεις 21 τεχνικών των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού OPEN TV καταγγέλλει τo Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τονίζοντας ότι υπάρχει ένας αδιευκρίνιστος αριθμός δημοσιογράφων που βρίσκεται σε φάση «αποχώρησης» είτε με απόλυση, είτε με «εθελούσια παραίτηση».

«Εχοντας πρόσφατα αντίστοιχες εξελίξεις στον ALPHA TV- μόλις προχτές- και παλιότερα σε STAR και ΑΝΤ1, φαίνεται καθαρά το οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο συνολικής αναδιάταξης του κεφαλαίου στα ΜΜΕ που προϋποθέτει μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, μειωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους» τονίζει το Μέτωπο.

Και προσθέτει πως «τέτοιες αντεργατικές εξελίξεις στηρίζονται στις νομικές “διευκολύνσεις” των μνημονιακών νόμων και των ΠΝΠ, που χρόνια τώρα προσφέρουν στους καναλάρχες, διαδοχικά οι κυβερνήσεις Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ (με κορύφωση για τον κλάδο τον αλήστου μνήμης νόμο Παππά) και τώρα ξανά της Ν.Δ.».

Το ΠΑΜΕ«χαιρετίζει την απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων τεχνικών του “OPEN TV” να συνεχίσουν κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι απολύσεις. Για το δικαίωμά τους στην εργασία με όρους αξιοπρέπειας, με σταθερούς μισθούς και κατοχυρωμένα δικαιώματα».

«Τώρα είναι η στιγμή για τις πλειοψηφίες των Ενώσεων να αλλάξουν ρότα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε μαγαζί, σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Η αυταπάτη των κοινωνικών διαλόγων και των συμβιβασμών έχει λάβει τέλος προ πολλού. Ο ελπιδοφόρος μονόδρομος για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ περνάει από την οργάνωση της πάλης από τα κάτω σε κάθε τόπο δουλιάς, την ενότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους κλάδους των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, αφού όλοι χάνουν και θα συνεχίσουν να χάνουν θέσεις εργασίας και δικαιώματα, σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και στον Τύπο, σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ» αναφέρει το ΠΑΜΕ.