Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επανεκλέχθηκε για τέταρτη φορά, την περασμένη βδομάδα. Το ξενοφοβικό κόμμα του εξασφάλισε την πλειοψηφία με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι μαζί με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κέρδισαν 134 από τις 199 έδρες του Κοινοβουλίου.
 
Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για το πώς οι εκλογικοί κανόνες έδωσαν τη δυνατότητα τον Όρμπαν να εξασφαλίσει τόσο μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, όταν κέρδισε μόνο το 50% των ψήφων.
 
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Νέες εκλογές», «Εμείς είμαστε η πλειοψηφία», «Βικ – τάτορας».


 

Μάλιστα, μιλώντας στην Guardian, Ούγγροι δημοσιογράφοι παραδέχτηκαν πως δεχόντουσαν πίεση από την κυβέρνηση και τους καναλάρχες να προβάλλουν βίντεο με ξενοφοβικό περιεχόμενο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
 
Καταγγέλλουν επίσης ότι όταν έγραφαν θέματα που αφορούσαν τον Β. Όρμπαν, οι αρχισυντάκτες τους τους έλεγαν τι να γράψουν λέξη προς λέξη.
 
Ο Όρμπαν υποστηρίζει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να μετατρέψουν την Ουγγαρία σε “έθνος μεταναστών” με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών και του Τζωρτζ Σόρο.