Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε η τροπολογία με την οποία ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν αλλά θα τους επιβληθεί ποινή από 5 έως 10 βαθμών.

Την τροπολογία εισήγαγε στη χθεσινή συζήτηση στη βουλή για το επίδομα γέννας με την διαδικασία του κατεπείγοντος η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς στη Βουλή δεν παρουσιάστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Με τροπολογία εξπρές η κυβέρνηση σε ρόλο Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Επί των 246 παρόντων βουλευτών «ναι» είπαν 156, αποκλειστικά από την ΚΟ της ΝΔ και «κατά» 90.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απουσίαζε από την ψηφοφορία της τροπολογίας και δεν έστειλε επιστολή για την πρόθεση ψήφου. Δικαιολογημένα απουσίαζε και ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βαγιωνάς, που στην επιστολή του (δεν προσμετρήθηκε) έκανε γνωστό πως αν ήταν στο Κοινοβούλιο θα υπερψήφιζε την τροπολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιο νωρίς κυβερνητικοί κύκλοι αναφερόμενοι σε τυχόν διαρροές στη ψήφιση της τροπολογίας έκαναν σαφές προς όλους τους βουλευτές του κόμματος της ΝΔ πως η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί, αφήνοντας αιχμές για «πόρτα εξόδου» σε όποιον επιλέξει να διαφοροποιηθεί.