Σύμφωνα με την υπουργό, γίνεται «αγώνας δρόμου» για τη συμπλήρωση των κενών. «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο», ανέφερε η κ. Κιάου.
Η τρύπα των εκπαιδευτικών θα καλυφθεί με 19.000 αναπληρωτές, με τη χρηματοδότηση τους να προέρχεται από ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους. Ωστόσο, λόγω των περιορισμών που έχει φέτος το ΕΣΠΑ, θα δυσκολέψει η κατανομή της χρηματοδότησης, και έτσι προκύπτουν τα κενά που μένουν ακάλυπτα στην έναρξη της χρονιάς.

Οι 12.000 θέσεις θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, ανά περιφέρεια, με δεσμευτικούς όρους.  Οι υπόλοιπες 7.000 θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους: 3.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 4.000 και ίσως παραπάνω, από τη μεταφορά 72 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις των αναπληρωτών έχουν ξεπεράσει τις 100.000 και αναμένεται να προσεγγίσουν τις 130.000. Η κ. Κιάου δήλωσε ότι αύριο, που λήγει η προθεσμία των αιτήσεων, το υπουργείο θα παραλάβει τα κενά και οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών μπορούν να αναρτηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ