Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», περίπου 158 εκατομμύρια  ευρώ θα κοστίσει στους φορολογούμενους το επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη στο κομμάτι που αφορά τους μετακλητούς και τους αποσπασμένους υπαλλήλους.

Για «αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και φιλικό κράτος προς όφελος των πολιτών» δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται στον νόμο του «επιτελικού κράτους» που ψήφισε τον Αύγουστο η κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των υπαλλήλων είναι μεγαλύτερος και σε βάθος τετραετίας  θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία περίπου 40 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με τη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία η ΝΔ κατηγορούσε για κρατισμό και σπατάλη των δημόσιων ταμείων.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη του ν. 4622/19 («Επιτελικό Κράτος»): «Ανά ιδιαίτερο γραφείο μέλους της Κυβέρνησης, Υφυπουργού, Γενικού και Ειδικού Γραμματέα προβλέπονται οι εξής θέσεις συνεργατών: (α) έως δεκαοκτώ (18) θέσεις στα γραφεία μελών της Κυβέρνησης, εκ των οποίων έως οκτώ (8) δύνανται να είναι μετακλητοί, (β) έως δώδεκα (12) θέσεις στα γραφεία των Υφυπουργών, εκ των οποίων έως έξι (6) δύνανται να είναι μετακλητοί, (γ) οκτώ (8) θέσεις στα γραφεία των Γενικών Γραμματέων, εκ των οποίων τρεις (3) δύνανται να είναι μετακλητοί και (δ) τέσσερις (4) θέσεις στα γραφεία των Ειδικών Γραμματέων, εκ των οποίων δύο (2) δύνανται να είναι μετακλητοί. Στα γραφεία των Υπουργών οι θέσεις των μετακλητών της προηγούμενης παραγράφου προσαυξάνονται κατά τον αριθμό των Γενικών Γραμματειών που υφίστανται στο Υπουργείο». Σημειώνεται πως τις θέσεις που υπολείπονται των μετακλητών τις καλύπτουν οι αποσπασμένοι.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ